Batan Göçmen Teknesinden 34 Ceset Çıktı!

İtalya'da batan göçmen teknesinden çıkarılan ceset sayısı 34'e yükseldi

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Türkiye’den yola çıktığına inanılan teknenın yangın nedeniyle battığı ileri sürülüyor

2022'de Yunanistan'ın Girit adası açıklarında düzenlenen kurtarma operasyonu sonrasında balıkçı teknesindeki göçmenler / Fotoğraf: Reuters

İtalya'nın güneyindeki Calabria bölgesi açıklarında bir göçmen teknesinin batması sonucu en az 34 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. İtalyan sahil güvenlik ekipleri dün 14 ceset daha çıkardı.

Yardım kuruluşları pazartesi günü yaptıkları açıklamada, olayın Calabria'nın yaklaşık 200 kilometre doğusunda, Türkiye'den yola çıktığına inanılan teknede yangın çıkmasıyla meydana geldiğini belirtti.

Sahil Güvenlik açıklamasında, "Sahil Güvenlik gemileri Datilo ve Corsi bugün 14 ceset çıkardı. Reuters'a göre arama çalışmalarının başlamasından bu yana çıkarılan toplam ceset sayısı 34'e ulaştı" denildi.

Olayın ardından yardım kuruluşları, sahil güvenliğin 11 kişiyi kurtardığını ve bir kadının cesedini karaya çıkardığını duyurdu, ancak 60'tan fazla kişinin hala kayıp olduğu uyarısında bulundu.

Şarku’l Avsat’ın BM verilerinden elde ettiği bilgiye göre 2014 yılından bu yana Akdeniz'de 23.500'den fazla göçmen öldü ya da kayboldu.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz