Bayrama Sayılı Günler Kaldı: 4 Kişilik Ailenin Otel Fiyatı Ne Kadar?

Okulların tatile girmesi ve Bayram tatili nedeniyle turizmde hareketlilik başlıyor.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Bayrama sayılı günler kala tatil planı yapanlar veya memleketine gidecek olanlar çoktan hazırlıklara başladı. 3 milyon kişinin tatil beldelerine seyahat etmesi bekleniyor. Peki, 4 kişilik bir ailenin konaklama ücreti ne kadar?

Okulların tatile girmesi ve Bayram tatili nedeniyle turizmde hareketlilik başlıyor. Vatandaşlar memleketine gitmek veya bir tatil beldesinde bayramı geçirmek için hazırlıklarını yaptı. Peki, Yurt içinde 2 ebeveyn, 2 çocuk 5 günlük bir tatil yapmak istese otele en düşük ödeyeceği ücret ne kadar oldu?

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bayram tatili rezervasyonlarında geçen yıla göre artış yaşandığını belirten Bağlıkaya, ''Bayramın okulların kapanmasına denk gelmesi özellikle deniz tatili planlayan aileler için önemli bir fırsat sunuyor. Kurban Bayramı döneminde 3 milyona yakın kişinin turizm hareketlerine katılmasını bekliyoruz. Eş, dost, akraba, memleket ziyaretleriyle birlikte 10 milyonun üzerinde kişinin seyahate çıkacağı bayram tatili döneminde 100 milyar TL'yi aşacak bir ekonomik hacim oluşmasını öngörüyoruz'' dedi.

BAYRAMDA EN ÇOK İLGİ ÇEKEN YERLER

Bağlıkaya, Antalya ve Ege’deki tatil destinasyonlarında otel rezervasyonlarının yüzde 80'e ulaştığını belirterek ‘’Yurt içinde Bodrum, Kemer, Marmaris, Side, Belek, Alanya, Çeşme ilgi çeken destinasyonlarımız arasında yer alıyor’’ açıklamasını yaptı. Bağlıkaya'nn ifadeleri şu şekilde:

4 KİŞİLİK BİR AİLE İÇİN EN DÜŞÜK OTEL FİYATI NE KADAR?

''Tatil fiyatlarında vatandaşlarımızın tercih ettiği tatil destinasyonu, tesis türü, yıldızı ve almak istediği hizmetlere göre çok geniş bir yelpaze söz konusu. Bayram döneminde 2 yetişkin 2 çocuktan oluşan 4 kişilik bir aile için 5 günlük otel fiyatı 20 bin TL’den başlıyor. Tesisin bulunduğu bölge, konum ve verilen hizmetin niteliğine göre tatil fiyatları artış gösteriyor.''

YURT DIŞINA RAĞBET NE DURUMDA?

''Bayramda yurt dışı seyahatlerinde vize sıkıntısı olmayan veya vizesiz destinasyonların tercih edildiğini görüyoruz.''

REZERVASYONLARDA YÜZDE 50 ARTIŞ:

''Geçen senenin bu dönemine göre yurt dışı rezervasyonlarında yüzde 50’lere ulaşan artışlar söz konusu. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti en çok ilgi gösterilen destinasyon olarak öne çıkıyor. Kapıda vize olarak adlandırılan sistemle turist kabul etmeye başlayan Yunan Adalarının yanı sıra vizesiz gidilebilen veya vize kolaylığı sunan Balkan ülkelerine talep de bulunuyor.''

Milliyet


 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz