Airbnb'den Ev Kiralarken Yapılmaması Gereken 5 Hata!

Güzel bir tatil planlarken kabus yaşamamak için dikkatli olmak gerekiyor

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Yazın yaklaşmasıyla birlikte pek çok kişi tatil planları yapmaya başladı. Ancak bütçelere fazla gelen otel fiyatları, alternatif arayışlarını beraberinde getiriyor.

Pek çok kişi, seyahatini Airbnb gibi platformlarla daha ucuza mal etmeye çalışıyor. Diğer yandan sahte yorumlar ve puanlar, hangi mekanın daha iyi olduğunu bulma çabasında suları bulandırıyor. 

ABD'nin Washington Post gazetesinin seyahat muhabiri Natalie B. Compton, kendi deneyimlerinden yola çıkarak Airbnb'den ev kiralarken yapılmaması gereken 5 hatayı sıraladı. 

1 - Yatak eksikliği: 2018'de Paris'e gittiğinde geceliği 60 dolar ev bulunca orayı hemen tuttuğunu anlatan Compton, fotoğraflara bakarken bir şeyi fark etmediğini söylüyor.

Büyük pencerelerin, evin bulunduğu yerin ve fiyatın etkisiyle dikkatini çekmeyen bu durum, ona bel ağrısı olarak dönmüş. Çekyatta ya da koltukta uyumamak için buna dikkat etmeniz gerekiyor. 

2 - Merkezi yer ararken kendini barlar sokağında bulmak: Gece hayatı için Beyrut gibi yerlere gidebilirsiniz. Merkezi bir yerde ev tutmak da güzel olabilir. Peki ya sesler hiç dinmiyorsa? Kulaklarınızı tıkaçla kapasanız bile müziğin titrettiği duvarlar uykunuza engel olabilir. 

Benzer bir şekilde kiraladığınız yer et ve balık pazarının yakındaysa burnunuz bayram etmeyecektir. İçeri doluşabilecek sinekler de cabası…

3 - Penceresizlik: Vietnam'ın başkenti Hanoi'nin merkezinde 30 dolara oda bulmak gayet iyi ama penceresiz olmasını göz önüne alıyorsanız. Bu eksikliğin özellikle uzun vadede yıpratıcı olabileceğini düşünmek lazım. 

4 - Sıcak havada klimasız kalmak: Seyahat muhabiri Natalie B. Compton, Hawaii'nin Maui adasında gittiğinde bir karavanda kalmaya karar verdiğini belirtirken nerede uyuyabileceğine ve muhtemel park yerlerine baktığını ancak klimayı hiç düşünmediğini söylüyor. 

Bunun sonucunda sauna etkisini derinden yaşamış. Tropik havaların etkili olduğu yerlerde hiç yapılmaması gereken bir hata…

5 - Banyo ve tuvaletin durumu: Tatil, sevgilinizle ayrı bir güzelliğe ulaşabilir. Uzun yürüyüşlerin ardından odanıza ulaştığınızda duşla serinlemek de iyi fikir. Ancak tuvaletin ses izolasyonu yoksa çiftlerin arası biraz gerilebilir. 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz