Yaza Fit Girmenizi Sağlayacak 3 Süper Besin!

Yaz ayları yaklaştıkça kilo verme, yaza daha hafif girme istekleri hızla artıyor.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Yaz ayları yaklaştıkça kilo verme, yaza daha hafif girme istekleri hızla artıyor. Eğer yaza daha fit girmek istiyorsanız bu sağlıklı bir şekilde yapmak ve kalıcı hale getirmek çok önemli. Özellikle bazı besinler metabolizmanız ve sağlığınız üzerinde daha etkili olduğu için mutlaka diyet listelerinize eklemelisiniz. Peki bu besinler neler? 

Ananas: Ananas, içerisindeki bromelain, lif ve su sayesinde kronik ve akut ödemlerinize iyi gelirken aynı zamanda proteinlerin sindirimini kolaylaştırıyor. Bu sayede hem yağ yakımınızı arttırırken hem de tok hissetmenize ve ödem atmanıza yardımcı oluyor. Kahvaltıda veya ara öğünde yoğurt, ceviz ile birlikte tüketebilirsiniz

Kabak: Yeşil kabak, hem çok düşük kalorili hem bol lifli hem de tok hissetmenize yardımcı süper bir metabolizma besinidir. Bağırsakların çalışmasını desteklerken, kalori açığı yaratmanızı kolaylaştırır. Bu sebeple yaz akşamlarında daha hafif hissetmek icin zeytinyağlı yemeğini yapabilir veya omletlerinize ekleyebilirsiniz. 

Semizotu: Yüksek potasyum, hem olmayan demir ve vitaminleri sayesinde çok güçlü bir antioksidan olan semizotu yaz ayarlarının vazgeçilmezi olmakla birlikte kalorisinin çok düşük olması sebebi ile (1 demet 30-45 kalori civarındadır) aynı zamanda zayıflamanızı kolaylaştıracak süper bir besindir.

Kahvaltılara Meyveli, peynirli semizotu salataları veya yoğurtlu semizotu mezesi ile proteinlerle birleştirerek tüketebilirsiniz.

Unutmayın kilo vermek için kalori açığı yaratmanız gerekir. Bu besinleri eklemekle beraber gün içinde hareketinizi arttırıp, basit karbonhidratı hayatınızdan çıkarırsanız daha sağlıklı bir şekilde kilo verebilirsiniz.

Diyetisyen İrem Tufan

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz