'Biden Öldü' İddialarına Telefonlu Yanıt!

ABD Başkanı, "Benim herhangi bir yere gittiğim yok" dedi

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Pazar akşamı başkanlık yarışından çekildiğini sosyal medya hesabından açıklayan ABD Başkanı Joe Biden'ın sesi, bu hamleden sonra ilk kez duyuldu. 

Biden'ın çekilme açıklamasında desteğini açıkladığı Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Delaware'in Wilmington kentindeki seçim kampanyası ekibiyle pazartesi akşamı bir araya geldi. 

Harris kürsüye çıkmadan önce Joe Biden telefonla ekibe seslendi. Kovid'e yakalandığı gerekçesiyle Delaware'deki yazlık evinde dinlendiği açıklanan Biden, "Dünkü haberin şaşırtıcı olduğunu ve onu duymanın size zor geldiğini biliyorum ama doğru olan buydu" dedi:

Pusulanın üstündeki isim değişse de görev hiç değişmedi. Bu arada benim de herhangi bir yere gittiğim yok. Bu kampanyada onunla, Kamala'yla birlikte olacağım. Adım pusulada olmasa da tamamen bu işle ilgileneceğim.

81 yaşındaki Biden, Harris'i her konuda destekleme vaadi verdikten sonra Cumhuriyetçi Parti'nin adayı Donald Trump'ı yenmenin önemini de vurguladı. 

Doug Emhoff, eşi Harris'i sahneye çağırmak için kürsüye çıktığında Biden hâlâ telefonun diğer ucundaydı.

Harris konuşmasına başlarken ABD Başkanı "Seni izliyorum evlat, seni çok seviyorum" dedi.

Demokrat Parti'nin başkan adayı olması beklenen Harris, ellerini kalbine götürerek yanıt verdi. 

Biden bu telefon görüşmesiyle hem Harris'e desteğini yinelemiş oldu hem de öldüğünü öne süren komplo teorilerini yalanladı.

Çekilme açıklamasının ardından ABD Başkanı'nın can çekiştiği ya da öldüğü ve açıklamadaki imzasının taklit edildiği yönündeki iddialar ortaya atılmıştı. 

Örneğin milyarder Trump destekçilerinden Bill Ackman, "Bu bir rehine durumu olsaydı o mektup yaşadığına kanıt olarak gösterilmezdi" demişti. 

Turning Point USA adlı muhafazakar gençlik örgütünün kurucu yöneticisi Charlie Kirk de çekilme açıklamasından önce Las Vegas polisinin sokakları kapattığını zira ABD Başkanı'nın acil sağlık müdahalesine ihtiyaç duyduğunu iddia etmişti. 

Resmi açıklamalara göreyse çarşamba günü Las Vegas'a yaptığı bir seçim gezisi sırasında Kovid kapan Biden, o zamandan beri Delaware'deki Rehoboth'ta yer alan yazlık evinde dinlenmeyi sürdürüyor. 

Kamala Harris dün yaptığı konuşmada "Başkanımız bugün bizimle olmak istedi. Çok daha iyi hissediyor, hızlı iyileşiyor ve yeniden yola çıkmayı dört gözle bekliyor" dedi.

Diğer yandan Biden'ın, Washington'a giden İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yla görüşüp görüşmeyeceği halen net değil. 

Biden, Harris'in Delaware'de düzenlediği seçim toplantısına telefonla katıldığında şu ifadeleri de kullandı:

Gazze'deki savaşı nasıl sona erdirip Ortadoğu'da barışa ulaşabileceğimiz ve tüm esirlerin eve dönmesini nasıl sağlayabileceğimiz konusunda İsrailliler ve Filistinlilerle yakın bir şekilde çalışmaya devam edeceğim.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz