Avrupa’dan Rusya’ya Patlayıcı Girişi Engellendi!

Terör eylemlerinde kullanılacaktı

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Rusya’da terör eylemlerinde kullanmak amacıyla Almanya ve İtalya’dan ülkeye patlayıcı ve elektrikli fünye sokmaya çalışan bir oluşumun tespit edilerek engellendiği duyuruldu.

Rusya Federal Güvenlik Servisi’nin (FSB) yaptığı açıklamada, St. Petersburg kentinde, bir dizi terör eylemi gerçekleştirmek amacıyla ülkeye patlayıcı ve elektrikli fünye sokmaya çalışan bir kanalın tespit edilip engellendiği belirtilerek, “Terör araçları, İtalya ve Almanya’dan posta yoluyla birkaç koli içinde aşamalı olarak taşındı ve oto yedek parçalarındaki boşlukların içine saklandı” ifadesine yer verildi.

Hazırlanmakta olan sabotaj ve terör eylemlerinin organizatörlerini ve suç ortaklarını tespit etmek amacıyla ilgili Avrupa istihbarat servislerinden bilgi talep edildiği belirtilen açıklamada, “Başvurular bugüne kadar cevapsız kaldı” dendi.

Daha önce Avrupa’dan Rusya’ya patlayıcı sokmaya çalışırken tespit edilen benzer bir kanalın 2023 Nisan ayında Kırım’da ortaya çıkarıldığını anımsatan FSB, terör eylemi hazırlığını yapan kişilerin tespit edilerek yakalandığını belirterek, “Bu kişiler, Rusya’da arananlar listesinde olan Vladimir Zelenskiy Ofisi’nin Başkan Yardımcısı Roman Maşovets tarafından yönetildi” bilgisini verdi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldığı ve dava açıldığı eklendi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz