Trump ve Kızı Ivanka, Harris'e Binlerce Dolar Bağışlamış!

Trump bir defasında "Herkese bağış yaptım" itirafında bulunmuştu

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Donald Trump'la Kamala Harris arasındaki olası başkanlık yarışı ufukta görünürken, ikilinin ortak siyasi geçmişlerinin unutulmuş bir bölümü yeniden gün yüzüne çıkıyor.

Trump, 2011'le 2017 arasında Kaliforniya Başsavcısı olarak görev yapan Harris'in kampanyalarına 2011-2013'te 6 bin dolar bağışta bulunmuş.

The Washington Post'un elde ettiği kayıtlara göre Trump'ın kızı Ivanka Trump da 2014'te Harris'e 2 bin dolarlık bağış yapmış.

O dönemde yorumcular, Donald Trump'ın yaptığı bağışların, iş insanının Trump Üniversitesi'nin Kaliforniya'da bir toplu davayla karşı karşıya olması nedeniyle yaranmak için yapılmış olabileceği yönünde spekülasyonlarda bulunmuştu.

Post'a göre, dairesi Harris görevdeyken davayı takip etmedi ancak Harris, bağışların peşinde koşmadığında ve başsavcılık görevinde kararlarını etkilemediğinde ısrarcı.

Sacramento Bee'nin o tarihteki haberine göre, Trump'ın 2015'te başkanlığa adaylığını koymasının ardından Harris, bağışını "Orta Amerikalılar için yurttaşlık ve insan haklarını savunan" bir sivil toplum kuruluşuna bağışlamıştı.

Aslında Trump ailesinin Cory Booker ve Chuck Schumer gibi sadık liberaller de dahil hem Demokratlara hem de Cumhuriyetçilere bağış yapmada köklü bir geçmişi var.

Trump bir keresinde, 2016'da Iowa'daki bir kampanya mitinginde "Bu çok ilginç: Rakiplerime bakıyordum. Çoğuna katkıda bulunmuşum. Buna inanabiliyor musunuz?" diye övünmüştü.

Demokratlara bağışta bulundum. Hillary'ye verdim. Herkese bağış yaptım! Çünkü bu benim işimdi. Onlara vermek zorundayım. Çünkü bir şey istediğimde alıyorum. Aradığımda, k**ımı öpüyorlar.

Gözlemciler bu durumun Trump'ın New York emlak dünyasındaki geçmişinin bir yansıması olduğunu, önde gelen müteahhitlerin siyasi lütuflar elde etmek için her iki partiye de cömertçe bağış yapmasının yaygın görüldüğünü savunuyor.

The Trumps: Three Generations That Built an Empire (Trumplar: İmparatorluk Kuran Üç Nesil) kitabının yazarı, Columbia Üniversitesi'nden gazetecilik profesörü Gwenda Blair, 2019'da Politico'ya "Bu tamamen ilkelerden, siyasi perspektiflerden bağımsızdı" diye konuşmuştu. 

Mesele iktidarın kollarıyla ilgiliydi, nokta. Ve bu değişmedi. Bu hiç değişmedi.


 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz