Yeni Sağlık Bakanı Olarak Kimin Adı Geçiyor?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın istifa ettiği söylentisi Ankara siyasi kulislerinde konuşulmaya başlandı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a istifasını sunduğuna yönelik dedikodular Ankara'nın siyasi koridorlarında konuşulmaya başlandı.

Edinilen bilgiye göre İl Sağlık Müdürlüğü’nde bazı atamalar yapıldı. Bu atamaların ardından ortalık karıştı. Yaşanan tartışmaların ardından ufak çaplı bir kriz yaşandı. Ancak Bakan Koca’nın istifa edip etmediği ise henüz bilinmiyor.

Ankara kulislerinde konuşulan bir başka iddia ise Bakan Koca'nın kesin olarak istifa ettiği yönünde.

1 Temmuz Pazartesi günü Bakanlar Kurulu toplantısının yapılması bekleniyor.

Toplantı öncesinde Bakan Koca'ya katkıları için teşekkür edileceği ve yeni bakanın da Bakanlar Kurulu toplantısına katılım göstereceği de konuşulanlar arasında.

PROGRAMLARINI İPTAL ETTİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın bugünkü programlarını iptal ettiği ve bakanlık koridorlarında da derin bir sessizliğin yaşandığı öğrenildi.

Fahrettin Koca, Cuma namazını Üsküdar Küçükçamlıca'daki Çilehane Cami'nde kıldı. Fahrettin Koca'nın yanında BİM zincir marketlerin kurucularından ve Erenköy Cemaati'nin lideri Osman Nuri Topbaş da vardı.

Cemaat, Fahrettin Koca'ya istifa edip etmediğini sordu. Koca gelen sorulara "Hayırlı olur inşallah" diye yanıt verdi.

SAĞLIK BAKANLIĞI İÇİN FLAŞ İSİM

Ankara kulislerinde Sağlık Bakanlığı için ünlü kalp cerrahı Halit Yerebakan'ın ismi geçiyor. 2023 Türkiye genel seçimleri için Ak Parti'den İstanbul milletvekili seçilen aslen Rizeli olan Yerebakan'ın Sağlık Bakanı olacağı konuşuluyor.

HALİT YEREBAKAN KİMDİR?

Halit Yerebakan 1982 yılında Rize’de doğdu.

İlk ve orta öğrenimini Türkiye ve Amerika’da, fakülte eğitimini 2006 yılında İstanbul Bilim Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tamamladı. Mezuniyetinin ardından Columbia Üniversitesi’ne kabul edildi. 2007 yılında Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı’nda ihtisas eğitimi ile başladı.

Columbia Universitesi College of Physicians and Surgeons Tıp Fakültesi’nde dünyanın en geniş kalp nakli serisi üzerinde yaptığı çalışmaları ile hazırladığı tezle Mayıs 2012 yılında uzman oldu.

Çalışmalarına Columbia Üniversitesinde klinik araştırma görevlisi olarak devam edip, 2014 yılı sonunda tersine beyin göçünü desteklemek üzere çıkarılan kanun kapsamında Türkiye’ye döndü ve Yeditepe Üniversitesinde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. 2017 yılının Mart ayında Doçent, 2014-2019 yılları arasında Başhekim Yardımcısı ve 2019-2022 yılları arasında Başhekim oldu. 2022 yılında Profesör oldu ve başhekimlik görevinin ardından anabilim dalı başkanı ve hastane yönetim kurulu üyesi oldu.

100’ün üzerinde literatür çalışması, 2 patenti, 1 kitabı bulunmaktadır ve akademik h-indeksi puanı 14’tür.

Sağlık sisteminin geliştirilme çalışmaları için uluslararası kalite belgelendirme kuruluşlarından eğitim aldı ve sağlıkta kalite yönetim sistemi uygulamalarında baş denetçi olarak Auditor Training Institute tarafından sertifikalandırıldı.

Sağlık Politikaları Kurulu ve Çalışma, Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Hayatı Kurulu ve Türkiye Yeşilay Cemiyeti Yönetim Kurulu’nda görevlerde bulundu.

Toplum sağlık okur yazarlığını geliştirmek amacıyla 10 yıllık arşive ulaşan gazete yazıları ve 1000 bölümün üzerinde televizyon programı hazırladı.

İleri düzeyde İngilizce bilen Yerebakan, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Yerebakan, Doktor Geldi ve Hayatın Ritmi adlı televizyon sağlık programlarını hazırladı ve sunuculuğunu yaptı.


 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz