İBB Hesabındaki Küfürlü Paylaşıma Soruşturma!

İBB, sosyal medya hesabının siber saldırıya uğradığını belirtti.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

İBB Ulaşım Dairesi Başkanlığı'nın hesabından Bakan Mehmet Şimşek'le ilgili küfürlü paylaşım hakkında soruşturma başlatıldı. İBB, sosyal medya hesabının siber saldırıya uğradığını belirtti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Dairesi Başkanlığı'nın sosyal medya platformu X'teki hesabından, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in "Başardık" paylaşımının küfürlü şekilde alıntılanmasına ilişkin soruşturma başlatıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek'in paylaşımının İBB'nin resmi ulaştırma hesabı olan "Ulaşım İstanbul @ulasimistanbul" isimli sosyal medya hesabından küfürlü şekilde alıntılanmasıyla hakkında resen soruşturma açtı.

Soruşturmanın, "kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret" ve "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini alenen aşağılama" suçlarından başlatıldığı öğrenildi.

İBB: TARAFIMIZA AİT OLMAYAN BİR İÇERİK YAYIMLANDI

İBB Ulaşım Dairesi Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada ise "Değerli Takipçilerimiz; Hesabımız siber saldırıya uğramış olup tarafımıza ait olmayan bir içerik yayımlandığı tespit edilmiştir. Süreci kontrol altına aldığımızı ve güvenlik önlemlerimizi güçlendirdiğimizi bilgilerinize sunarız" ifadeleri kullanıldı.

Türkiye'yi 2021 yılında "kara para aklama ve terörizmin finansmanı ile mücadelede geride kaldığı" gerekçesiyle gri listeye alan Mali Eylem Görev Gücü (FATF), bugün Türkiye'yi gri listeden çıkarma kararı almıştı. Kararın ardından Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından "Başardık" şeklinde paylaşım yapmıştı.


 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz