Washington Karıştı: Polisten Çok Sert Müdahale!

ABD polisi, Netanyahu'yu protesto eden göstericilere sert bir şekilde müdahale etti. Çok sayıda eylemci gözaltına alındı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasını protesto eden gruba müdahale eden polis, çok sayıda göstericiyi gözaltına aldı. 


ABD Kongresi'ne hitap eden İsrail Başbakanı Netanyahu'ya yönelik Washington'daki protestolarda polis ile göstericiler karşı karşıya geldi. 


Sabah saatlerinden itibaren Washington'ın çeşitli yerlerinde devam eden Netanyahu karşıtı gösteriler, Kongre binası çevresinde öğleden sonra da devam etti. 


İsrail Başbakanı Netanyahu'nun konuşmasını yaptığı Kongre binasının kuzey kanadında toplanan yüzlerce gösterici, Netanyahu ve ABD Başkanı Joe Biden aleyhinde slogan attı. 


Polis ile göstericiler arasında zaman zaman arbede yaşanırken çok sayıda gösterici polis tarafından gözaltına alındı.


“SAVAŞ SUÇLUSUNUN BURADA OLMASINDAN RAHATSIZLIK DUYUYORUZ”

Yahudi göstericilerden Jane Hirschmann, kendisinin Holokost'tan kurtulan bir kişi olduğunu ve Filistinlilerin yaşadıklarını hissettiğini belirtti.

Hirschmann, "Başkan Biden, İsrail'i silahlandırmayı durdurmalı. Önce ateşkes için çağrı yapıp sonra 250 kiloluk bomba gönderemezsiniz. Daha yeni 14 milyar dolarlık fon gönderdi." sözleriyle ABD Başkanı Biden'ı hedef aldı.


Anti-siyonist Haham David Feldman, New York'tan Washington'a sadece Netanyahu'yu protesto etmek için geldiğini belirterek, "Savaş suçlusu Netanyahu birazdan Kongre'de konuşacak, bu savaş suçlusunun burada olmasından rahatsızlık duyuyoruz." dedi.


Yahudilik ile siyonizm arasında büyük fark olduğunu, siyonizmin politik bir aparat olduğunu vurgulayan Feldman, "İnsanların şunu anlamasını istiyoruz, Filistin bizim düşmanımız değil. Biz, Filistinlilerle siyonizmin icat edildiği 1920'lerden önce barış içinde yaşıyorduk. Buradaki problem Filistin'in işgal edilmiş olmasıdır." şeklinde konuştu.

Sadece ateşkesin yeterli olmayacağını belirten Feldman, işgal edilmiş toprakların Filistin halkına geri verilmesi gerektiğini ve ancak o zaman kalıcı bir barışın sağlanacağını kaydetti.


Scott McCullion adlı Amerikalı protestocu da Netanyahu'nun bir "savaş suçlusu" olduğunu ve çoktan tutuklanması gerektiğini söyledi.

İsrail politikalarını uzun yıllardır protesto ettiğini dile getiren McCullion, Biden yönetiminin de İsrail'e verdiği destekle "savaş suçlarına ortaklık ettiği" değerlendirmesini yaptı.

Göstericilerden Suzan Almutawa da İsrail'e koşulsuz destek veren ABD yönetiminin, "Amerikan halkının çıkarlarına hizmet etmediğini" anlaması ve bu ülkeye silah göndermeyi bırakması gerektiğini vurguladı.

Mckenzie Manns ve Anthony Cheatham adlı Amerikalı göstericiler de Biden ve Trump'ın, Netanyahu ile görüşmemesi gerektiğini belirterek, Amerikalı siyasetçilerin, bir "savaş suçlusu" olan Netanyahu ile görüşmesine karşı olduklarını dile getirdi.

Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı Kongre binasına yaklaştırılmayan göstericilerin gün boyunca Beyaz Saray ile Kongre binası arasındaki ana arterlerde protestolarına devam etti.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz