Vücudunuz İçin En İyi Spor Hangisi?

Egzersiz, vücut şeklinizi değiştirmenin harika bir yoludur. Her spor vücudunuzu farklı şekillendirir.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Egzersiz, vücut şeklinizi değiştirmenin harika bir yoludur. Her spor vücudunuzu farklı şekillendirir. İster daha sıkı bir popo, belirgin kol kasları veya daha dik bir duruş isteyin: Sizi sekiz popüler sporla tanıştırıyor ve bunların vücudunuzu nasıl daha iyi hale getirdiğini açıklıyoruz.

Hafif koşu

Jogging ile kilo vermeyi sık sık ilişkilendirmemizin bir nedeni yok: 60 dakikalık jogging vücutta 600 kaloriye kadar yakar. Ancak spor daha da fazlasını yapabilir. Düzenli koşu kondisyonunuzu iyileştirir ve tüm vücudunuzu çalıştırır. Özellikle bacak kaslarınız şişmanlamadan güçlenecektir. Bu, bacaklarınızın daha tonlu görünmesini sağlayacaktır. Mideniz de uygun şekilde gerilecek ve kollarınız bile eğitilecektir. Sırt kaslarınız güçlenir, bu da sırt ağrısını azaltabilir.

Yürüme

Kulağa gerçek bir spor gibi gelmeyebilir ama yürümek, zindelik ve sağlık için son derece faydalıdır. Çeşitli araştırmalar, en az 30 dakika yürümenin - orta veya yavaş bir tempoda bile - beyin işlevi ve vücut üzerinde yararlı etkileri olduğunu göstermektedir. Son zamanlarda yapılan bir araştırma, 60 ila 88 yaşları arasındaki yetişkinlerin dört hafta boyunca günde 30 dakika yürüdükten sonra beyin performansını ve hafızayı geliştirdiğini buldu.

Yüzme

Kas inşa etmek ve yağ yakmak istiyorsanız, yüzme başka bir düşük etkili seçenektir. Farklı yüzme teknikleri arasında geçiş yaparak tüm vücudunuzu çalıştırabilirsiniz. Sırt, göğüs ve omuzlardaki kaslarınız güçlenecek ve böylece biraz daha genişleyecek, kalçalarınız ve bacaklarınız da çalışacaktır. Bu tüm vücudunuzu sıkılaştıracaktır. 60 dakikalık tempolu yüzme ile vücudunuz 430 kalori yakar. Son araştırmalara göre yüzme ayrıca stresi azaltmaya ve depresyonu önlemeye yardımcı oluyor.

Bisiklet sürmek

Bisiklete binmek öncelikle dayanıklılık kaslarınızı güçlendirir. Sonuç, harika ince bacaklar ve sağlam bir kalçadır. Özellikle baldır kaslarınız tanımlanmıştır. Bisiklet sürmek kondisyonunuzu iyileştirir ve eklemleri yormaz. 60 dakikada bisiklet sürmek yaklaşık 350 kalori yakar.

Tenis

Teniste özellikle kollarınız ve omuzlarınız çalıştırılır ve boyutları artar. Gövde de gergindir ve özellikle hızlı yön değişiklikleri ve kısa sprintler bacak kaslarınızı, özellikle de uyluklarınızı gerektirir. Ne yazık ki, birçok hareket sadece sağ veya sol ile gerçekleştirildiği için eğitim biraz tek taraflı. 60 dakikada tenis yaklaşık 350 kalori yakar.

Yoga

Düzenli olarak uygulanan yoga, vücudunuz için çok yönlü harika bir programdır. Sizi daha esnek yapar ve yağsız, tanımlanmış kaslar sağlar. Yogada, esas olarak kollarınızı ve omuzlarınızı çalıştırırsınız. Ama aynı zamanda derin kaslarınızı da gerektirir ve düz, sıkı bir karın ve ince bir bel yaratır. Duruşunuz daha dik hale gelir ve daha fazla özgüven yayarsınız. Yoga ayrıca sırt ağrısına yardımcı olabilir ve adet ağrısını hafifletebilir. Yoganın türüne bağlı olarak 90 dakika 800 kalori harcar.

Sörf yapmak

Sörf yaparken koordinasyon ve dayanıklılık artar. Güçlü omuzlar, üst kollar ve uyluklar ve harika bir popo elde edersiniz. Dengeyi korumak için mide sürekli gergindir, böylece gövde de eğitilir. Figürün daha ince olacak, vücudun tonda olacak. 60 dakikada sörf yapmak yaklaşık 400 kalori yakar.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz