Erkekler İçin En Sağlıklı Sporlar!

Spor eğlencelidir, size fiziksel başarı getirir ve her yönden formda kalmanızı sağlar.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Spor eğlencelidir, size fiziksel başarı getirir ve her yönden formda kalmanızı sağlar. Siz de sağlık açısından en fazla faydayı istiyorsanız bu sporları öneriyoruz.

Tenis Kalbe ve Kaslara İyi Gelir

Tenis, çalışmada 1 numaradır. Ortalama Danimarka nüfusu ile karşılaştırıldığında, tutkulu bir tenis oyuncusu, yaşamlarına ortalama 9,7 yıl ekledi. Peki raket sporunun avantajları nelerdir? Kondisyon faktörü çok yüksektir: Hız ve güç dayanıklılığının karışımı, tam vücut eğitimi için idealdir - şakacı. Tenis aynı zamanda kalbiniz için de iyidir, çünkü top sporu kardiyovasküler sistemi en iyi şekilde çalıştırır. Koordinasyonunuz ve tepeden tırnağa tüm kaslarınız da arkadaşınızla tenis seansından faydalanır.

Badminton Tepkime ve Kalori Yakma Yeteneğini Artırır

Tenise benzer şekilde, badminton da tüm kas-iskelet sistemini kullanır. Koşma, zıplama, dönüş oyun alanında tekrarlanan hareketlerdendir. 300 km/sa hıza varan hızlarda topa vurmak için iyi tepkiler, hız, denge ve koordinasyona ihtiyacınız var. Ek olarak, konsantrasyonunuzu eğitirsiniz. Etkileyici: 90 dakikalık bir oyun sırasında profesyoneller ortalama 7,3 kilometre koşarlar. 1.000 kilokalori yakarsınız.

Futbol Dayanıklılığı ve Kardiyovasküler Sistemi Güçlendiriyor

Araştırmanın sıralamasında popüler bir spor olarak futbol tenis ve badmintonun ardından 3. sırada yer almaktadır. Nedenmiş? Hıza ek olarak, öncelikle dayanıklılığı eğitirsiniz. Günümüzde profesyonel bir futbolcu, konumuna bağlı olarak maç başına 10 kilometreden fazla yol kat ediyor. Çok fazla tekme atarsanız, kolayca iyi bir kondisyon oluşturabilirsiniz. Ancak futbolda, koşunun aksine, döngüsel olmayan hareketlere odaklanılır. Yüksek hızlarda yapılan interval koşular ve hızlanma aşamaları sizi güçlendirir. Sonuç olarak, öncelikle patlayıcı hareketler için ihtiyaç duyduğunuz beyaz kas liflerine meydan okursunuz.

Bisiklet Akciğerleri Trenler

Araştırmaya göre düzenli olarak bisiklete binmek ve pedal çevirmek deneklerin ömrünü 3,7 yıl uzatıyor. Bisiklete binmek stres hormonlarını azaltır ve beyin daha fazla oksijen alır. Tübingenli bilim adamlarının güncel bir araştırmasının da gösterdiği gibi, bisiklete binmek özgüveni bile artırıyor. Ayrıca uykunuz daha dinlendirici ve derin olacaktır. Akciğerler de aynı aktivite ritminden yararlanır. Sonuç olarak, solunum organlarınız eşit şekilde dolar ve solunum kaslarınızı güçlendirirsiniz, akciğerlerinizin havalanması iyileşir ve hatta enfeksiyonlara karşı korur. Bu nedenle pnömologlar bisiklet gibi döngüsel sporları önermektedir. Ancak haftada üç ila beş kez eyerde yarım saat geçirmelisiniz.

Yüzme, Kilo Vermek İçin Mükemmel Tüm Vücut Egzersizidir

Yüzdüğünüzde, suda düzenli olarak yüzerseniz tüm vücudunuzu güçlendirirsiniz. Ancak bunun için farklı yüzme stilleri kullanmalısınız. Kurbağalama özellikle göğüs, omuz, kol ve bacak kaslarına iyi gelir. Sürünme ise tüm çekirdeğinizi güçlendirir.

Jogging Dayanıklılığı Arttırır ve Kalorileri Öldürür

Her şeyden önce, koşmak dayanıklılığınızı geliştirir. Öncelikli endişeniz sağlık ve zindelik ise, haftada üç kez yürüyüşe çıkmalısınız. Önemli: Egzersiz seansları arasında rejenerasyon için bir veya iki gün planlamak en iyisidir.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz