Az Çabayla Kilo Verin!

Az çabayla' kilo vermenize yardımcı olabilecek favori yiyecek

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Bir araştırma, PATATES'in insanların kilo vermesine yardımcı olabileceğini ortaya çıkardı.

Bilim adamları, etin daha düşük kalorili patateslerle değiştirilmesinin "çok az çabayla" kilo kaybını artırabileceğini buldular.

ABD çalışmasına katılanlar, daha yüksek kalorili yiyeceklerin yerini patates püresi ile değiştirdikten sonra 'daha çabuk tok' hissettiler.

Bilim adamları, eti daha düşük kalorili patates kızartmasıyla değiştirmenin, daha az çabayla kilo kaybını artırabileceğini buldular.

Kalori içeriğinden bağımsız olarak, insanların belirli bir miktarda yiyecek yedikten sonra kendilerini tok hissetme eğiliminde olduklarını söylediler.

Ve ABD araştırmasındaki katılımcılar, daha yüksek kalorili yiyeceklerin yerini patates püresi aldıktan sonra "daha çabuk tok" hissettiler.

Besinlerle dolu patatesler ayrıca tip 2 diyabet ve insülin direnci riskinin artmasıyla ilişkilendirildi - ancak çalışma durumun böyle olmadığını buldu.

Louisiana'daki Pennington Araştırma Merkezi'nden Profesör Candida Rebello şunları söyledi: "Çalışmamızın ana yönü, öğünlerin porsiyon boyutunu azaltmamış olmamız, ancak patatesleri dahil ederek kalori içeriğini düşürmemizdir.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz