Verilen Süre Doldu. İnstagram Açılacak mı?

Instagram, politika değişikliğine giderek katalalok suçlar için gerekli adımları atıncaya kadar kapalı kalacak.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Türkiye'deki katalog suçlarla mücadeleye aykırı hareket ettiği gerekçesiyle önceki gün Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından erişime engellenen Instagram, kurallara uyana kadar kapalı kalacak.

Instagram için 48 saatlik süre doldu. Instagram'da politika değişikliğine gidilmediği sürece Türkiye'de erişime kapalı kalacak.
Kapatma kararı katalog suçlar kapsamına alındığı için mahkeme zorunluluğu ortadan kalktı. Instagram'a erişimin ne zaman açılacağı Türkiye Bilgi Teknolojileri Kurumu tarafından belirlenecek.

ABD'li META grubuna ait sosyal medya platformu Instagram'ın paylaşımlarda uyguladığı çifte standartlı politikasına geçit verilmedi. Daha önce defalarca kez Türkiye aleyhtarı içerikleri kaldırmayan META'ya ait şirketler Instagram ve Facebook'a bugüne kadar BTK tarafından yaklaşık 100 milyon TL ceza kesildi. Kesilen cezaların yarısı geç temsilci ataması yapıldığı için kesilirken, diğer yarısı da içeriklerle ilgili yasal süreçlere uymadıkları için uygulandı.

INSTAGRAM'IN FİLİSTİN TUTUMU BARDAĞI TAŞIRDI

Bugüne kadar yüzlerce kez Atatürk'e hakaret, askerin şehit edilmesi görüntüleri, çocuk istismarı, fuhuş ve kumara yönlendirme gibi pek çok içerik nedeniyle resmi şekilde uyarılan Instagram'ın Türkiye'nin Filistin tutumuna aykırı hareket ederek Hamas lideri Haniye paylaşımlarını engellemesi bardağı taşıran son damla oldu.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz