Hizbullah, İsrail'e Büyük Sürpriz Hazırlıyor!

İsrail, Lübnan'a kara harekâtı tehdidinde bulundu

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

İsrail'in Lübnan'ın güneyindeki Şamaa kasabasına düzenlediği hava saldırısında ölen Suriyeli bir anne ve üç çocuğunun cenazesinde ağlayan bir kadın 

Hizbullah, askeri komutanı Fuad Şükür'e düzenlenen suikasta ve İsrail'in Lübnan hava sahasında saldırılarını yoğunlaştıran hava kuvvetlerine karşı "denklemlerin dışında" yanıt verme sözü verdi.

Hizbullah'ın ikinci adamı Fuad Şükür kimdir?

Hizbullah Yürütme Konseyi Başkan Yardımcısı Şeyh Ali Damuş " Banliyöye yapılan saldırı angajman kurallarının dışındaydı ve buna verilecek karşılık da savaşta onaylanmış denklem ve kontrollerin dışında olacak ve düşmanın gelecek cezayı beklemesi gerekiyor " dedi.

Öte yandan İsrail, Güney Lübnan'a kara harekâtı tehdidinde bulundu. Şarku'l Avsat'ın edindiği bilgiye göre sızıntılar, Knesset üyelerinin harekâtı prensip olarak desteklediğini ortaya koydu. Ancak Knesset Dışişleri ve Güvenlik Komitesi üyeleri Başbakan Binyamin Netanyahu'ya gönderdikleri bir mektupta bunu "çözüme değil karışıklığa yol açmak" olarak nitelendirdi.

Hizbullah, askeri operasyonlarını 48 saat süreyle askıya aldıktan sonra, yanıttan ayrı olarak Lübnan sınırındaki askeri mevzilere dört saldırı düzenleyerek operasyonlarına yeniden başladı.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz