Vaniköy'deki Kaçak Villa İle İlgili 'Adnan Oktar' Detayı!

Üsküdar, Vaniköy'de Boğaziçi Öngörüm Bölgesi'nde yer alan ve sosyal medyada da tartışılan villa inşaatının kaçak yapıldığı iddiası üzerine; Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bağlı ekipler sabah saatlerinde inceleme yapmak üzere bölgeye geldi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

İnşaatın bulunduğu sokak girişinin, 'Özel mülk girilmez' tabelası ve sürgülü kapıyla kapatıldığı görüldü.

Kapı görevlisi olan kişi bir süre bakanlık görevlileri ve basın mensuplarının sokağa girişini 'özel mülk' olduğunu ifade ederek engellemeye çalıştı.

Bu sırada, dışarıdan aracıyla gelen bir kişi de kapıya yanaşarak, görevliye kapıyı açmaması konusunda uyarı yaptı.

Sokağın özel mülkiyet alanında olmadığı tespit edilirken, polis ekiplerinin uyarısıyla sokakta yer alan kapı çalışanlar tarafından açıldı.

Bakanlık ekipleri incelemelerine başlamak üzere polis ekipleriyle birlikte inşaatın bulunduğu bölgeye giriş yaptı.

İBB Boğaziçi İmar Müdürlüğü yetki alanında olduğu öğrenilen bölgede, villada çalışan inşaat işçilerinin ve çok sayıda görevlinin kaçak olduğu iddia edilen inşaatın çevresinde bulunduğu görüldü. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan edinilen bilgiye göre İBB'ye kaçak yapıyla ilgili uyarı yazısı gönderildiği, incelemeler sonrasında ise tutanak tutulduğu öğrenildi.

“RUS İŞ İNSANINA AİT OLDUĞU İDDİA EDİLDİ"

Öte yandan, yapının yer aldığı alanda daha önce suç örgütü lideri Adnan Oktar'ın yıkılan villasının bulunduğu, Rus iş insanı Boris Borisenko tarafından satın alınan alana yeni bir yapı inşa edildiği iddia edildi.

İBB'DEN AÇIKLAMA: 16 AĞUSTOS'TA MÜDÜRLÜK İŞLEM YAPTI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Vaniköy'de orman arazisi içindeki villayla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "İBB Boğaziçi İmar Şube Müdürlüğü, Üsküdar Vaniköy'de gündeme gelen kaçak yapılaşmayla ilgili 16 Ağustos 2024 Cuma günü işlem yaptı. Mevzuata aykırı yapılaşmayla ilgili, yapı tatil tutanağı düzenledi. Kaçak yapılar yıkıldı. İnşaat sahası mühürlendi. İnşaat, faaliyetten men edilip, konu hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu" ifadelerine yer verildi.

BAKAN TUNÇ: RESEN SORUŞTURMA BAŞLATILMIŞTIR

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

Açıklamada, “İstanbul'un Üsküdar ilçesi Vaniköy semtinde bulunan ve Boğaziçi Öngörünüm Bölgesinde yer alan yapıyla ilgili olarak Türk Ceza Kanununun 184. Maddesi uyarınca 'İmar Kirliliğine Neden Olma' suçundan Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından resen soruşturma başlatılmıştır. Dünyanın göz bebeği İstanbul'umuzun doğasını bozacak hiçbir olumsuzluğa asla müsaade edilmeyecektir. Soruşturma titizlikle sürdürülmektedir." ifadeleri yer aldı.

CEZAİ İŞLEMLERİN İVEDİLİKLE YAPILMASI GEREKTİĞİ KONUSUNDA UYARI YAZISI İLGİLİ KURUMA İLETİLMİŞTİR

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İstanbul İl Müdürü Maliki Ejder Batur, sosyal medya hesabından yapıyla ilgili yaptığı ilk açıklamada "Üsküdar Vaniköy'de Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi'nde birtakım izinsiz inşa faaliyetlerinin gerçekleştiği tespiti üzerine İl Müdürlüğümüzce inceleme başlatılmış olup, mezkur bölgenin İBB Boğaziçi İmar Müdürlüğü yetki sahası içerisinde olması nedeniyle gerekli cezai işlemlerin ivedilikle yapılması gerektiği konusunda uyarı yazısı ilgili kuruma iletilmiştir." ifadelerini kullanmıştı.

İNŞAAT DURDURULDU

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şunları paylaştı;

"İstanbul Üsküdar Vaniköy, Boğaziçi Öngörünüm bölgesindeki bir alanda, yasal düzenlemelere aykırı inşaat faaliyeti gerçekleştiği İl Müdürlüğümüzce tespit edilmiştir.

İBB Boğaziçi İmar Müdürlüğü yetki sahası içerisinde bulunan alanda yapılan incelemede, meskenle ilgili kişiler tarafından herhangi bir yapı inşaat izin belgesinin Bakanlığımıza ibraz edilmediği ve ruhsatsız inşa faaliyetinin devam ettiği anlaşılmıştır. İnşaat Bakanlığımız tarafından durdurulmuştur. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

LÜKS VİLLA İLE İLGİLİ “ADNAN OKTAR” DETAYI

Söz konusu villa ile ilgili dikkat çeken bir ayrıntı ortaya çıktı.

11 Temmuz 2018’de yapılan operasyon sonucu suç örgütü kurma ve yönetme, cinsel istismar ve cinsel saldırı, eğitim öğretim hakkının engellenmesi, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçlarından toplamda 8 bin 463 yıl 4 aylık hapis cezası alan ve o tarihten bugüne kadar tutuklu yargılanan Adnan Oktar’ın söz konusu villanın kiracısı olduğu öğrenildi.

O VİLLAYA OPERASYON YAPILMIŞTI

Hatta Adnan Oktar suç örgütüne yapılan operasyonda polis ekipleri bu villaya da baskın düzenlemiş, Oktar da örgütün üst düzey isimleri ile birlikte gizli geçitten geçerek kaçmaya çalışmıştı.

Oktar'ın ve ekibinin gizli geçitten geçerkenki görüntüleri ise güvenlik kameraları tarafından kaydedilmişti.


 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz