Şarap Vurgunu: Müşterisinin Restoranına Gitti, Şoke Oldu!

Suvla Şarapları’nın kurucusu Selim Zafer Ellialtı, bir restorana 260 TL'ye sattıkları şarabın, 3 bin 300 TL'den satıldığını görünce hayatının şokunu yaşadı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Türkiye’de yoğun enflasyon nedeniyle birçok restoran satışını yaptığı alkol ürünlerine dikkat çeken zamlar yapıyor. Ekonomim’den Vahap Munyariş, Suvla Şarapları’nın kurucusu Selim Zafer Ellialtı'nın başından geçen olayı köşesine taşıdı.

Buna göre, Selim Zafer Ellialtı birlikte çalıştığı eşi Pınar Ellialtı ile gittiği bir restoranda 260 TL’den sattıkları bir şişe şarap için 3 bin 300 TL ödeme yaptı. Duruma tepki gösteren, Ellialtı, “Yüksek enflasyon fiyatlama davranışlarını çok bozdu. Onu anladık. Ancak, bir şişe şaraba alış maliyetinin üzerine 11-12 kat eklemek dünyanın hiçbir yerinde görülmüş şey değil” dedi.

Benzer bir durumu, Doluca Şarapçılık Yönetim Kurulu Üyesi Sibel Kutman Oral’ın da yaşadığını hatırlatan Munyariş, ünlü iş insanının da 5 bin 500 TL ödediğini söylediğini aktardı.

Restoranların fahiş fiyat politikasını eleştiren Munyariş, “Şarap fiyatı çarpanı'nda 4-5 katı geçtik, 11-12 kata kadar çıkan mekanlarla ilgili sektörün sivil toplum örgütü olarak TÜRYİD’in, ‘Arkadaşlar, bu kadarı da yapılmaz’ diye devreye girmesi gerekmez mi?” tepkisinde bulundu.

Kaynak: ekonomim.com


 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz