Çevre Bakanlığı'ndan İBB'ye Uyarı Yazısı!

İstanbul Boğazı'ndaki villa inşaatına inceleme başlatıldı...

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Üsküdar Vaniköy’de Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi’nde yapılan izinsiz inşaatla ilgili Çevre, Şehircilik ve İlklim Değişikliği Bakanlığı İstanbul İl Müdürü Maliki Ejder Batur bir açıklama yaptı. Batur, İBB'ye uyarı yazısı yollandığını belirtti.

İstanbul Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Maliki Ejder Batur, Vaniköy'de Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi'ndeki izinsiz inşat faaliyetlere ilişkin gerekli cezai işlemlerin yapılması konusunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Boğaziçi İmar Müdürlüğü'ne uyarı yazısı iletildiğini bildirdi.

Batur konu hakkında inceleme başlatıldığını da duyurdu.

İNCELEME BAŞLATILDI

Batur, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

Üsküdar Vaniköy’de Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi’nde birtakım izinsiz inşai faaliyetlerin gerçekleştiği tespiti üzerine İl Müdürlüğümüzce inceleme başlatılmış olup, mezkur bölgenin İBB Boğaziçi İmar Müdürlüğü yetki sahası içerisinde olması nedeniyle gerekli cezai işlemlerin ivedilikle yapılması gerektiği konusunda uyarı yazısı ilgili kuruma iletilmiştir.

İBB yetkililerinin nasıl bir cevap vereceği, villa için ne yapacağı merakla bekleniyor.

ESKİ BELEDİYE BAŞKANINDAN AÇIKLAMA

Üsküdar'ın eski belediye başkanı Hilmi Türkmen, söz konusu inşaatla ilgili şunları söyledi:

"Vaktiyle merhum bir Bakanımızın eşi tadilat yapacağım diye bizden izin istemişti, kat atıldığını fark edip durdurmuş, yıkmıştık yapıyı. Bizim zamanımızda tek çivi çakılmasına izin vermedik boğaz ön görünüme. Şimdi orman kesip villa yapıyorlar! Bu zirvedir, daha üstü yoktur, genel durumun vehametini siz düşünün. Tüm kamuoyuna sesleniyorum; kaçak yapıları yıkıyoruz diyerek ters algı yaparken, aslında korkunç bir talana imza atılıyor İstanbul’da. En büyük örneği işte budur. Vaniköy’de, dünyanın en değerli emlak bölgelerinden birinde bu kadar cüretkar biçimde buna göz yumanlar, gözden biraz uzak yerlerde neler yapıyor, orasını da siz düşünün. Trol şebekelerinin, fondaş medyanın yalanlarına, sizi kandırmasına izin vermeyin."

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz