Turist Harcına Yüzde 200 Zam!

Yeni Zelanda hükümeti, 1 Ekim 2024 itibarıyla ülkeye girişlerde alınan turist harcını yaklaşık yüzde 200 artırma kararı aldı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Yeni Zelanda hükümeti, 1 Ekim 2024 itibarıyla ülkeye girişlerde alınan turist harcını yaklaşık yüzde 200 artırma kararı aldı.

Yeni Zelanda Herald gazetesinin bildirdiğine göre, mevcut 35 Yeni Zelanda Doları (yaklaşık 22 dolar) olan harç ücreti, 100 Yeni Zelanda Doları (yaklaşık 62 dolar) olarak yeniden belirlenecek.

Turizm Bakanı Matt Doocey, harç artışının Yeni Zelanda ekonomisine olumlu katkılar sağlayacağını ve ülkenin turizm giderlerine destek olacağını açıkladı. Bakan Doocey, artışın turist sayısında bir düşüşe neden olabileceği endişelerine rağmen, Yeni Zelanda'nın hâlâ cazip bir ziyaret noktası olarak kalacağını vurguladı.

HARÇ ÖDEMESİ GEREKMEYEN GRUPLAR KİMLER?

Yeni Zelanda'ya girişte harç ödemesi gerekmeyen gruplar arasında Avustralya veya Yeni Zelanda pasaportuna sahip olanlar, bazı Pasifik ülkelerinin pasaportlarına sahip olanlar, transit yolcular ve Yeni Zelanda veya Avustralya oturum iznine sahip kişiler bulunuyor. Harç, Yeni Zelanda Elektronik Seyahat Yetkisi (ETA) talep edilmesi ya da vize başvurusu yapılması durumunda ödeniyor.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz