Apple'dan Kullanıcılara Kötü Haber: Ücretler Yüzde 100 Arttı!

Dünyanın önde gelen teknoloji şirketlerinden Apple, Türkiye'de artan enflasyon ve yükselen maliyetler nedeniyle ürün ve hizmetlerine yeni zamlar getirdi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Türkiye'deki yüksek enflasyon, ürün ve hizmet fiyatlarında art arda yaşanan zamları beraberinde getirirken, yerli ve yabancı şirketler de fiyat stratejilerini yeniden değerlendirmeye başladı. Bu süreçte zam kararı alan son firma ise dünyanın en büyük akıllı telefon üreticilerinden Apple oldu.

Dünyanın önde gelen teknoloji şirketlerinden Apple, Türkiye'de artan enflasyon ve yükselen maliyetler nedeniyle ürün ve hizmetlerine yeni zamlar getirdi. Şirket, telefon ve bilgisayar fiyatlarındaki artışların ardından, kullanıcıların sıkça tercih ettiği iCloud depolama hizmetlerine de yüzde 100'e varan zam uyguladığını açıkladı.

İCLOUD FİYATLARI İKİ KATINA ÇIKTI

Apple cihaz sahiplerine bulut depolama imkanı sunan iCloud, yarından itibaren zamlı fiyatlarıyla sunulmaya başlanacak. Yüksek maliyetler nedeniyle düşük hafızalı modelleri tercih eden kullanıcılar, genellikle iCloud gibi bulut hizmetleriyle depolama ihtiyaçlarını karşılıyordu.

İŞTE YENİ FİYATLAR

Zamlı tarifeye göre, şu anda 12,99 TL'ye sunulan 50 GB'lık iCloud paketi, yarından itibaren 25 TL olarak fiyatlandırılacak.

En çok tercih edilen 200 GB'lık iCloud hizmeti ise yüzde 100 zamlanarak 39,99 TL'den 79,99 TL'ye yükseltildi. Ayrıca, 2 TB'lık premium iCloud paketi de 129,99 TL'den 249,99 TL'ye çıktı.

Öte yandan, Türkiye'deki döviz kuru artışını hızla fiyatlarına yansıtan bir diğer küresel şirket olan Adobe, 2024 yılı itibarıyla abonelik ücretlerine yüzde 400'ün üzerinde zam yaptı.

Photoshop, video düzenleme ve tasarım yazılımlarının üreticisi olan Adobe'nin bu ani fiyat artışı, bireysel kullanıcılar için büyük bir mali yük oluşturdu ve alternatif programlara olan ilgiyi artırdı.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz