Truss, Maliye Bakanını Kurban Etti!

Vergi indirimi bütçesiyle şimşekleri çeken Britanya Başbakanı Truss, maliye bakanını kurban etti

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Britanya Başbakanı Liz Truss, piyasaları altüst eden tarihi vergi indirimi bütçesinden ufak tefek geri adımlarla eleştirileri susturmayınca, faturayı Maliye Bakanı Kwasi Kwarteng'e kesti. İngiliz basını, Truss'ın Kwarteng'i kovduğu haberini geçti.

Britanya'da ekonomik büyüme adına tarihi vergi indirimleri getirme vaadiyle Muhafazakar Parti liderliğine seçilen ve dolayısıyla başbakanlık koltuğuna oturan Liz Truss, sözünü tuttuğu bütçenin zengini daha zenginleştirme eleştirisi almasının yanısıra borçlanma maliyeti yüzünden piyasaları altüst etmesinin bedelini, Maliye Bakanı Kwasi Kwarteng'e ödetti.

İngiliz basınına göre Truss, IMF görüşmeleri için New York'a giden Kwarteng'i yoldan çevirip görevden alındığını bildirdi.

Truss, bütçeden ilk geri adımı 3 Ekim'de atmış ve Kwarteng, en çok kazananlar için yüzde 45'lik en yüksek vergiyi kaldırmaktan vazgeçtiklerini duyurmuştu.

Basına göre Truss, kendisini eleştirenlere sadece 5 haftadır maliyeyi yöneten Kwarteng'i kurban etmenin yanısıra başka geri adımlar da atmaya hazırlanıyor.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz