Trump İfadeye Çağrıldı!

Komite Başkanı Bennie Thompson: 'hikayenin merkezi Trump' diye konuştu.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

ABD Temsilciler Meclisi tarafından 6 Ocak Kongre baskınının soruşturulması için oluşturulan özel komite, eski ABD Başkanı Donald Trump'ı ifadeye çağırdı.

ABD'de 6 Ocak 2021 Kongre baskınını soruşturan Temsilciler Meclisi Komitesi, eski Başkan Donald Trump'ı ifadeye çağırdı. Ülkede 6 Ocak 2021 günü yaşanan Kongre baskınını soruşturmak için kurulan Temsilciler Meclisi Özel Komitesi, daha önce Ian Kasırgası nedeniyle ertelenen oturumu bugün gerçekleştirdi.

"TRUMP'TAN DİNLEMEK İSTİYORUZ"

Oturumdaki oylamada, 9 Komite üyesinin tamamı, Trump'ın ifadeye çağırılmasına yönelik teklife "evet" oyu verdi. Komite Başkanı Bennie Thompson, oylamanın ardından yaptığı açıklamada, "Trump, 6 Ocak'ta olan hikayenin merkezindeki insandı. Bu nedenle de ondan dinlemek istiyoruz." ifadesini kullandı.

Thompson, Komitenin 6 Ocak'ta olanları bir bütün halinde duyması gerektiğini söyledi.

NE OLMUŞTU?

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın destekçilerinin 6 Ocak 2021'de Washington'da düzenlediği gösteri, bazı eylemcilerin Kongreye girmesi ile şiddet olaylarına dönüşmüştü.

Gösteri sırasında biri polis 5 kişi öldürülmüş ve çok sayıda kişi yaralanmıştı. Proud Boys gibi aşırı sağcı grupların baskında etkin rol aldığı belirtilmişti.

Federal savcılar, aşırı sağ Proud Boys grubunun eski üst düzey lideri Henry Enrique Tarrio ve 4 üyesini, "ABD Başkanı Joe Biden'ın 2020 seçim zaferinin Kongre tarafından onaylanmasını engellemek için başkent Washington'da koordineli bir saldırıda kışkırtıcı komplo kurmakla" suçlamıştı.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz