Akar'dan 'Yunanistan' Açıklaması!

Türkiye ile Yunanistan arasında önümüzdeki dönemde görüşmeler başlayabilir

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ege'de tansiyonun yükseldiği bir dönemde Yunanistan Savunma Bakanı Nikolaos Panagiotopoulos ile gerçekleştirdiği görüşmeye ilişkin açıklamalarda bulundu.

NATO Karargahı'nda Savunma Bakanları Toplantısı'nın ardından Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar gazetecilerin sorularına cevap verdi. Türkiye ile Yunanistan arasındaki yaşanan gerginlikten, Ukrayna krizine dair önemli açıklamalarda bulunan Bakan Akar ayrıca ABD ile yaşanan F-16 krizine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yunanistan Savunma Bakanı Nikolaos Panagiotopoulos ile toplantısında diyalog kanalının açık kalmasını istediklerini söyleyen Bakan Akar, görüşmede ayrıca daha sık bir araya gelmenin önemine vurgu yaptığını ifade etti.

“Ege ve Doğu Akdeniz’in bir dostluk denizi olmasını istiyoruz” diyen Bakan Akar tüm zenginliklerin adil bir şekilde paylaşılması için huzur ve güvenin önemine dikkat çekti. Öte yandan ABD ile yaşanan F-16 krizine ilişkin değerlendirmede bulunan Akar, “Sorunu ABD ile çözmek istiyoruz. Ancak alternatiflerimiz de var” dedi.

Ukrayna konusunda Türkiye'nin çalışmalarına dikkati çeken Akar, "Sayın Cumhurbaşkanımızın, ilgili bakanların, bizlerin yaptığı şey bir an önce ateşkesin sağlanması. Tarafların barışçıl yol ve yöntemlerin bulunmasına yönelik çalışmalarını artırması. Çünkü orada kötüleşen bir insani durum var. Bu duruma bir an önce son verilmesi konusundaki girişimlerimizi sürdürüyoruz. Diplomasinin önünün açılmasının önemli olduğunu gündeme getirdik, getiriyoruz" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz