Streaming’in ABD Ekonomisine Katkısı!

DiMA, “Secretariat Economists” tarafından yürütülen bir ekonomik çalışmanın sonuçlarını yayınladı

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Dijital Medya Derneği (DiMA), “Secretariat Economists” tarafından yürütülen bir ekonomik çalışmanın sonuçlarını yayınladı: Dijital Müzik Streamingin Etkisi Üzerine Bir Ekonomik Analiz.

Çalışmanın temel bulguları, internet streaminginde inovasyonun ve büyümenin ABD ekonomisine nasıl değer kattığını ortaya koyuyor.

Araştırmaya göre streamingin ürettiği her 1 dolarlık ekonomik değer için ABD ekonomisinin diğer sektörleri ek olarak 1,65 dolar kazanıyor. Amerika’da müzik streamingi, 2021’de Gayri Safi Yurtiçi Hasılaya (GSYİH) 14,32 milyar dolar katkıda bulundu.

Rapor, streamingten güç alan iş dünyasındaki büyümenin, müzik veya teknoloji meslekleriyle sınırlı olmadığını ve yıllık % 20 oranında arttığını ortaya koyuyor. Doğrudan müzik streamingten yaratılan her meslek için, ABD ekonomisinin diğer sektörleri 9 ek meslek kazanıyor. Dijital müzik streaming, 2021’de ABD ekonomisinde toplam 92.000’den fazla mesleği destekledi.

2020’de streaming hizmetlerinden elde edilen gelirlerin % 8,82’si araştırma ve geliştirmeye gitti. Bu, ortalama endüstrinin yatırım seviyesinin iki katından fazlaydı.

 

Çalışmanın tamamına erişim için tıklayınız.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz