NASA'dan Dünyaya 26 Nisan Uyarısı!

Devasa bir asteroitin 26 Nisan'da nispeten yakın bir karşılaşmada Dünya'nın yanından geçmesi bekleniyor.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

NASA'nın Yakın Dünya Nesneleri Araştırmaları Merkezi'nden verilen 26 Nisan tarihi dünya genelinde merak yarattı. Daha sonra 26 Nisan'da eyfel kulesindeki büyük bir asteroitin dünyadan geçeceği anlaşıldı.

NASA tarafından dünyaya yapılan 26 Nisan uyarısı bir anda merak yarattı. Vatandaşlar 26 Nisan'da dünyada neler yaşanacağını tartıştı. Fakat NASA tarafından yapılan uyarının içeriğinin belli olmasıyla birlikte herkes rahat bir nefes aldı. 

Devasa bir asteroitin 26 Nisan'da nispeten yakın bir karşılaşmada Dünya'nın yanından geçmesi bekleniyor.

2006 HV5 adlı asteroid, NASA'nın Yakın Dünya Nesneleri Araştırmaları Merkezi'nden (CNEOS) yakın yaklaşım verilerine göre, gezegenimizin yanından yaklaşık 38.922 mil hızla geçecek . Bu bir merminin hızının yaklaşık 22 katıdır.

Asteroit ayrıca yaklaşık 1.300 fit çapındadır. Karşılaştırma için Eyfel Kulesi, 3100 fitin biraz altında.

2006 HV5, Dünya'yı 6,3 Ay mesafesinden veya Dünya ile Ay arasındaki mesafenin 6,3 katı mesafeden geçecek. Bu, yaklaşık 1,5 milyon mile eşittir; bu, son derece uzak görünebilir, ancak uzay açısından yakın bir geçiştir. En yakın gezegen komşumuz Venüs, en yakın noktasında bizden yalnızca 38 milyon mil uzaktadır.

Asteroitler, milyarlarca yıl önce güneş sisteminin oluşumundan kalan küçük kaya parçalarıdır. Asteroitlerin çoğu asteroit kuşağı içinde bulunur.

"Asteroitler, Ana Asteroit Kuşağında Mars ve Jüpiter arasında Güneş'in yörüngesinde dönen 'bir gezegenin parçalarıdır'. Ancak, nispeten küçük olduklarından, asteroitler oldukça kolay bir şekilde rahatsız edilebilirler, böylece kesişen yörüngeler geliştirebilirler. 


 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz