Stratejik Bölgede İsrail Şantiyesi!

Gaziveren halkı, firmanın CEO’luğunu yapan Cihan Erdoğan’dan da şikâyetçi oldu.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

KKTC’nin Lefke şehrinin Gaziveren köyünde bulunan stratejik bir bölgede, kanunsuz inşaat faaliyetinde bulunan İsrail kökenli Evergreen Cyprus adlı firmaya köylüler isyan etti.

Ağır iş kamyonlarının önünü kesen ve polise şikâyette bulunan Gaziveren halkı, firmanın CEO’luğunu yapan Cihan Erdoğan’dan da şikâyetçi oldu. Bölgede fotoğraf çekimine bile izin vermeyen firma, yeni inşaatını 7/24 vardiya usulü ile hızlı bir şekilde yapıyor.

KKTC’li vatandaşların inşaat izni alabilmek amacıyla bin bir uğraş verdiği fakat başarılı olamadığı Lefke-Gaziveren’de, İsrail kökenli Evergreen Cyprus adlı firmanın dev bir inşaat yaptığını Temmuz ayında kamuoyuna duyurmuştuk. İsrail kökenli Evergreen Cyprus firmasının ruhsatsız inşaatına ve tonajların üstünde köye girmesine tepki gösteren Gaziveren halkı, kanunsuzluğa isyan etti. Çarşamba günü ağır iş kamyonlarının önünü kesen köylüler, polise şikâyette bulundu. İnşaatın su izni ve inşaat ruhsatı olmadığı gibi tonajın üzerinde yük ile köyün alt yapısının mahvedildiğini belirten köylüler, yetkililerden denetimde bulunmalarını talep etti. Öte yandan köylüler, İsrail kökenli Evergreen Cyprus firmasının CEO’luğunu yapan Cihan Erdoğan’dan da şikâyetçi oldu.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz