Libya ile Yunanistan Gerginliği!

Dendias, Libyalı mevkidaşı Necla el-Menguş ile karşılaşmamak için Trablus gezisini iptal etti.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Libyalı mevkidaşı Necla el-Menguş ile karşılaşmamak için Trablus gezisini iptal etti.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada, "(Dendias'ın), Libyalı mevkidaşı ile görüşmemesine ilişkin varılan uzlaşının Libya Dışişleri Bakanlığınca ihlal edilmesi nedeniyle Trablus ziyareti iptal edildi. Ziyaretin Doğu Libya'daki ayağı normal bir şekilde devam ediyor." ifadesi yer aldı.

Yunan basınında yer alan haberlere göre, Dendias'ın Libya ziyaretinde başlangıçta Trablus yer almıyordu ancak Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Muhammed Menfi'nin görüşme talebi sonrası Trablus da programa eklendi.

Dendias, Türkiye ile mutabakat metnini imzalayan Libya hükümetinden Dışişleri Bakanı el-Menguş ile görüşmek istemediğini Libya Dışişleri Bakanlığına bildirdi ve bakanlık ile bu hususta uzlaşıldı.

AFP'nin aktardığına göre El-Menguş'un havalimanında kendisini karşılamaya geldiğini gören Dendias, uzlaşının ihlal edildiği gerekçesiyle uçaktan inmeyi reddetti.

Libya'nın, Dendias'ın uçağının Trablus'tan Bingazi'ye uçuş planını onaylamadığı için, Dendias'ın uçağının Bingazi'ye Malta üzerinden gittiği aktarıldı.

Öte yandan Trablus'taki Libya hükümetinin sözcüsü Muhammed Hamuda, yerel el-Ahrar kanalına yaptığı açıklamada "Libya'nın Atina büyükelçisinin geri çağrıldığını" ve "Trablus'taki Yunan maslahatgüzarının da bakanlığa çağrılarak duyulan rahatsızlığın iletildiğini" söyledi.
 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz