Seks Oyuncakları Ölüm Saçıyor!

ABD'li bilim insanları, piyasadaki çoğu seks oyuncağının sağlık riskleri açısından uygun şekilde değerlendirilmediğine dair uyarıda bulundu.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

ABD'li bilim insanları, piyasadaki çoğu seks oyuncağının sağlık riskleri açısından uygun şekilde değerlendirilmediğine dair uyarıda bulundu.

Duke Üniversitesi'nden bir ekip, seks oyuncaklarının içeriği malzemelerin zehirli olabileceğini ve ovulduklarında ya da sürtünmeye maruz bırakıldıklarında nanoplastik parçalar döktüğünü keşfetti.

Araştırmada, çeşitli seks oyuncakları, çift vibratörler ve yatık vibratörler analiz edildi. En az zararlı mikroplastik aşınma, vücuda yerleştirilmeyen seks oyuncaklarında, yani yatarak kullanılan vibratörlerde bulunduğu ortaya çıktı.

İkinci sırada, vücut içinde hem klitoral hem de vajinal stimülasyon sağlayan çift vibratörler yer aldı. En tehlikeli mikroplastik aşınma ise vücuda yerleştirilen seks oyuncaklarında görüldü; mikroplastik aşınmanın çoğu vücutta kaldığı tespit edildi.

Aynı zamanda test edilen tüm seks oyuncaklarında "endokrin bozucular" olarak bilinen ve normal hormon aktivitesini etkileyebilen veya bozabilen ftalatlar da bulundu. Test edilen seks oyuncaklarında "tehlike uyarılarını aşan" konsantrasyonlarda mevcuttu.

Duke Üniversitesi'nin son araştırmasında seks oyuncaklarındaki fitalat yoğunluğunun ABD ve AB'deki yasal sınırları aştığı ortaya çıktı.

uzmanlar, fitalatların ABD'de yılda 55-64 yaş arasındaki 91 bin ila 107 bin kişinin ölmesine yol açtığını söylüyor.

Bu kimyasala yüksek seviyede maruziyetin karaciğere, böbreklere, akciğerlere ve hatta üreme sistemine zarar verdiği belirtiliyor.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz