Rodolfo Sancho'nun Oğluna Tayland'da Ömür Boyu Hapis!

Sancho, Kolombiyalı plastik cerrah Edwin Arrieta'nın cesedini parçalara ayırdığını itiraf etti.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Ünlü İspanyol oyuncu Rodolfo Sancho'nun oğlu ve YouTube şefi Daniel Sancho Bronchalo, Tayland’da işlediği cinayetin ardından ömür boyu hapse mahkûm edildi. Sancho, Kolombiyalı plastik cerrah Edwin Arrieta'nın cesedini parçalara ayırdığını itiraf etti.

Tayland’da mahkeme, ünlü İspanyol oyuncu Rodolfo Sancho'nun oğlu ve YouTube şefi Daniel Sancho Bronchalo’yu, önceden tasarlanmış cinayet suçundan ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Sancho, Ağustos 2023'te Tayland’ın tatil adası Koh Pha-ngan’da, Kolombiyalı plastik cerrah Edwin Arrieta Arteaga’yı öldürmekten suçlu bulundu.

Sancho, mahkemede verdiği ifadede Arrieta ile yaşadığı bir tartışmanın ardından Arrieta'nın kendisine cinsel saldırıda bulunmaya çalıştığını iddia etti. Çıkan arbede sırasında Arrieta’nın başını küvete çarptığını ve bilincini kaybederek öldüğünü söyleyen Sancho, daha sonra cesedi parçalara ayırarak denize ve karaya dağıttığını itiraf etti.

Ömür boyu hapis cezası verildi 

Koh Samui yerel mahkemesi, Sancho'yu önce idam cezasına çarptırsa da duruşma sırasında gösterdiği işbirliği nedeniyle bu ceza ömür boyu hapse çevrildi. Arrieta’nın ailesinin avukatı Bussakorn Kaewleeled, mahkeme kararından memnun olduklarını belirtti. Avukat, "Müvekkilim, Sancho’nun ömür boyu hapse mahkûm edilmesinden memnun ve bu süreçte mali tazminat da alacaklar" dedi.

Sancho'nun cinayeti kendini savunma amacıyla işlediğini iddia etmesine rağmen, mahkeme süreci boyunca Arrieta'nın pasaportunu yok etmediğini savundu. Mahkeme, Sancho'nun Arrieta’nın cesedini plastik torbalara koyarak Koh Phangan adası etrafına dağıttığını tespit etti.

Tayland’da önceden tasarlanmış cinayet gibi bazı suçlar için idam cezası hala uygulanıyor olsa da, ülke nadiren idam cezalarını infaz ediyor. Son infaz 2018 yılında gerçekleşmişti. Arrieta’nın ailesi, karar öncesinde ömür boyu hapis cezasını tercih ettiklerini belirtmişti.


 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz