Japonya'dan Yeni Hamle: Bekar Kadınlara Teşvik!

Hükümet, bekar kadınların taşradaki çöpçatanlık etkinlikleri için seyahat masraflarını da karşılayacak

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Japonya, kırsal kesimde kadın nüfusunun azalması sorununu ele almayı amaçlayan bir hareketle, bekar kadınların evlenmek için Tokyo'dan kırsal bölgelere taşınmasını desteklemek adına yeni bir girişim başlatmayı planlıyor.

Hükümet bunun aynı zamanda genç kadınların eğitim ya da iş için Tokyo'da kalma eğilimine de karşı koyacağına inanıyor ki bu da kırsal bölgelerde bekar erkeklere kıyasla daha az bekar kadın olmasına ve nüfusun azalması sorunlarının daha da kötüleşmesine yol açıyor.

The Japan Times'ın haberine göre hükümet ayrıca çöpçatanlık etkinlikleri için seyahat masraflarını karşılayacak ve taşınanlara ek mali teşvikler sağlayacak.

2020 ulusal nüfus sayımına göre, Tokyo hariç Japonya'nın 47 prefektörlüğünün 46'sında 15 ila 49 yaşındaki bekar kadınların toplam sayısı yaklaşık 9,1 milyondu. Bu sayı, aynı yaş grubundaki 11,1 milyon bekar erkekten yaklaşık yüzde 20 daha az ve bazı vilayetlerde bu fark yüzde 30'lara ulaşıyor.

Son yıllarda, erkeklerden daha fazla sayıda kadın Tokyo bölgesine taşınıyor ve eğitim veya iş için geldikten sonra kırsal bölgelere geri dönmeme eğiliminde oluyor. Bu da kırsal kesimde bekar erkeklere kıyasla daha az bekar kadın olmasına yol açıyor.

Bu girişim, Tokyo'nun 23 bölgesinden taşınan kadınlara 7 bin dolara kadar destek sağlayan mevcut bir sübvansiyon programını genişletecek.

Japonya, geçen yıl kaydedilen sadece 727 bin 277 doğum ve istikrarlı bir nüfus için gereken 2,1'in çok altında olan 1,20 doğurganlık oranıyla doğum oranının tüm zamanların en düşük seviyesine ulaşması nedeniyle önemli bir demografik sorunla boğuşuyor.

Azalan nüfusu ve bunun işgücüyle ekonomi üzerindeki etkisini ele almak için hükümet, çiftlerin çocuk sahibi olması için mali teşvikler, genişletilmiş çocuk bakım olanakları ve hatta Tokyo'da bekarları eşleştirmek için yapay zeka kullanan devlet destekli bir flört uygulaması da dahil çeşitli girişimler başlattı.

The Asahi Shimbun'un aktardığına göre bir Tokyo yetkilisi, "Evliliğe ilgi duyan ancak eş bulamayan çok sayıda kişi varsa, destek sağlamak istiyoruz" dedi.

Bu uygulamanın hükümetle olan ilişkisiyle güvenlik duygusu sağlayacağını ve geleneksel uygulamaları kullanmakta tereddüt edenleri eş arayışlarında ilk adımı atmaya teşvik edeceğini umuyoruz.

Bazı uzmanlar toplumsal çöküşe dair büyük korkuya karşı uyarıda bulunurken, Japonya demografik düşüşü dengelemek için evlilik ve aile büyümesini teşvik etmek adına bilfiil çalışıyor.

Başbakan Fumiyo Kişida doğum oranlarındaki düşüşü "ülkenin karşı karşıya olduğu en ciddi kriz" diye nitelemişti.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz