Pezeşkiyan'dan Hizbullah'a Destek Mektubu!

Hizbullah’a destek mektubu gönderen İran’ın yeni cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, İsrail’in Lübnan’a savaş açması durumunda destek verecekleri imasında bulundu.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

İran'da Cumhurbaşkanı seçilen Mesud Pezeşkiyan, ülkesinin Lübnan'daki Hizbullah'a ve bölgedeki "direniş hareketlerine" güçlü şekilde destek vermeye devam edeceğini belirtti.

İran devlet televizyonunun haberine göre, İran'da Cumhurbaşkanı seçilen Pezeşkiyan, kendisine tebrik mesajı ileten Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'a hitaben bir mektup gönderdi.

Mektupta, İran'ın, Hizbullah'a ve bölgedeki direniş hareketlerine güçlü şekilde destek vermeye devam edeceğini belirten Pezeşkiyan, direniş güçlerine desteğin "İran'ın temel politikası" olduğunu ifade etti.

Pezeşkiyan, "Bölgedeki direniş hareketlerinin, bu rejimin (İsrail), mazlum Filistin halkına ve diğer bölge halklarına karşı savaş çığırtkanlığını ve suç politikalarını sürdürmesine izin vermeyeceğinden eminim." dedi.

Mesut Pezeşkiyan, 16 milyon oy alarak İran Cumhurbaşkanı seçilmişti.

Mesut Pezeşkiyan, Azerbaycan Türkü olup, Türk olduğunu her platformda dile getiren ve Türkiye ile Azerbaycan'a karşı yoğun muhabbet besleyen birisi olarak biliniyor.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz