Özgür Özel ile Ali Babacan Bir Araya Geldi!

"3 gündem maddesi görüşüldü"

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Demokrasi ve Atılım Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve beraberindeki heyet ile CHP Genel Merkezi’nde bir araya geldi. İki lider görüşmede Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik durumu, sığınmacılar ve bu bağlamda Suriye ile ilişkiler ve yeni anayasa meselelerini konuştu. 

Babacan ve Özel, görüşme sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Babacan, TÜİK'i eleştirerek "TÜİK bile bu kadar enflasyon açıklamışken 1 Temmuz’da asgari ücrete zammın pas geçilmesi kul hakkıdır!” derken; Özel de Cumhurbaşkanı ve AKP genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İzmir’deki elektrik akımından iki kişinin ölmesiyle ilgili söylediği "Vebali olanlar özür dilemeli" ifadelerine "Suç bizdeyse özür dileyeceğim ama suç elektrik şirketindeyse Sayın Erdoğan dileyecek mi?" diye yanıt verdi. Özel, 2010- 1013 yılları arasında bütün elektrik dağıtımını Erdoğan yönetiminin özelleştirdiğini hatırlattı.

CHP lideri Özel’e, Genel Başkan Yardımcıları; Yalçın Karatepe, Gülşah Deniz Atalar, Gökan Zeybek, Meryem Gül Çiftci, Burhanettin Bulut ve Gökçe Gökçen eşlik etti.

Özgür Özel: Ülkenin yararına olabilecek yoğun bir iş birliği yapabileceğimizi gösteren verimli bir toplantı oldu.

Babacan ve Özel ortak basın toplantısı düzenledi. Ana muhalefet partisi lideri Özel, “Bugün daha önceki dönemlerde ekonomi yönetiminde ve dışişleri bakanlığında görevler üstlenmiş, hepimizin çok geçmişte de iyi ilişkiler içinde olduğu Ali Babacan’ı DEVA Partisi’nin genel başkanı olarak genel merkezimizde ağırladık. Aslında 5 kasımdaki kurultaydan sonra hemen telefonlaşmıştık ve böyle bir ziyarete kendilerinin niyeti vardı ama her iki partinin aday belirleme sürecindeki yoğunlukları ardından yerel seçim gündemi ve sonrasında yaşadığımız yoğun gündemde bu ziyaret bugün gerçekleşebildi. Sayın genel başkanın birazdan kendisinin mutlaka ifade edeceği hepimizin içinde bulunduğu çok önemli 3 gündem maddesi konusunda nezaket ziyaretine ilave olarak değerlendirmeleri ve bizim konuya nasıl yaklaştığımıza ilişkin ifadeleri oldu. Son derece verimli son derece her iki partinin bundan önce sürdürdükleri iyi ilişkileri bir kez daha teyit eden, bundan sonrası için de ülkenin yararına olabilecek yoğun bir iş birliği yapabileceğimizi gösteren verimli bir toplantı oldu” diye konuştu.

Babacan, görüşmenin 3 ana gündem maddesini açıkladı

Babacan, Özel'in de bahsettiği görüşmenin ana gündemini oluşturan 3 konuyu şöyle açıkladı:

"Geçim sorunu, enflasyon, ekonomik sıkıntıların geniş kesimlere gittikçe yayılması ve sosyal ayağı olmayan bir ekonomik modelin Türkiye'de son bir yıldır uygulanmaya çalışılması. İkinci önemli gündem maddemiz, sığınmacı sorunu ve bu bağlamda Suriye idi. Bu sorunun çözümü ile bağlantılı sayın genel başkanın Esad ile görüşme planı gerçekten kıymetli. Ana muhalefet partisinin de Suriye ile bir normalleşme iradesi ortaya koymadı bölgemizin huzuru açısından değerli. Suriye sorununun çözümünün Türkiye’deki sığınmacı sorununun çözümü için de önemli bir perspektif olduğunu teyit ettik. Üçüncü önemli gündem maddesi de Meclis Başkanı Kurtulmuş’un başlattığı yeni anayasa arayışı. Dün Meclis Başkanı ile bir toplantı gerçekleştirdik. Bugüne kadar yaptığımız çalışmaları kendilerine emanet ettik. Tamam anayasa çalışalım ama öncelikle anayasayı bir üst hukuk normu olarak kabul eden ve anayasayı bağlayıcı bir hukuk normu olarak kabul eden bir yönetim anlayışının Türkiye’de olmasının bu çalışmaların yarınlarıyla alakalı önemli olacağını kendisine ifade ettik. Bu çalışma ile ilgili alakalı önümüzdeki süreçte de DEVA Partisi ile CHP arasında bir temas trafiğinin, bir diyalogunun olacağını kıymetli olacağını beraberce değerlendirdik."

Babacan: 1 Temmuz’da asgari ücrete zammın pas geçilmesi kul hakkıdır!

Babacan, TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamları ve emekli aylığına yapılan zamla ilgili gazetecilerin sorusuna şöyle yanıt verdi:

“TÜİK’e mutlaka bir dış denetim mekanizması kurulmalı. Bu sağlanmadan açıklanan enflasyon rakamlarına güven olmaz, böyle olursa da Merkez Bankası’nın kendisini izah etmesi de zor olur. Hangi enflasyonu düşürecek? TÜİK’in açıkladığı rakamı düşüreceklerse çok uğraşmaya gerek yok talimat verirler, TÜİK düşürür iş biter! Son 5-6 yıldır çok büyük haksızlık var. Sabit gelirli Türk Lirası cinsinden para kazanan herkes mağdur olmuş durumda. Bırak gerçeğini TÜİK enflasyonu karşısında da büyük bir mağduriyet var. Asgari ücrete 1 Temmuz’da zam verilmedi. TÜİK bile bu kadar enflasyon açıklamışken 1 Temmuz’da asgari ücrete zammın pas geçilmesi kul hakkıdır!”

Özel: Emeklilerle mücadeleye devam edeceğiz

Özel de, emekli aylığının asgari ücret düzeyinden aşağı olmaması gerektiğini söyledi. CHP lideri, “En düşük Emekli maaşının 12.500’e çıkarılması sadece geçinemeyen emeklilerle dalga geçmektir. Bugün asgari ücret düzeyine çıkarılmayan her rakam emeklinin cebinden bir şeyleri almaktır. Emeklilerle birlikte en sert tepkiyi verip mücadeleye devam edeceğimizi iade etmek isterim” diye konuştu.

Özgür Özel’den Erdoğan’a İzmir yanıtı: Suç bizdeyse özür dileyeceğim ama suç elektrik şirketindeyse Sayın Erdoğan dileyecek mi?

Özel, Erdoğan’ın İzmir’deki elektrik akımından iki kişinin ölmesiyle ilgili söylediği "Vebali olanlar özür dilemeli" ifadelerine yanıt verdi; "Gerçekten hayretle okuyorum. Ben İzmir’deki elim olay yaşandığı anda üç telefon açtım; ilki büyükşehir belediye başkanımıza. Dedim ki soruşturmada savcılıkla tam iş birliği yapın. Belediyenin sorumluluğunda olan bir mazgal var ve kusur bizdeyse ortaya çıkacak. Kusurun sahipleri hesap verecek biz de tekrarlanmaması için hangi tedbir alınacaksa bunun arkasında duracağız’ demişim. Soruşturmanın sonunda kimin vebali olduğu ortaya çıkacak ve hesap verecek. Suç bizdeyse çıkar üzerimize düşen sorumluluğu yerine getiririz. Peki suç elektrik dağıtım şirketindeyse ki, sayın Erdoğan çıkıp özür dileyecek mi? 2010-13 arası  bütün elektrik dağıtımını ben mi özelleştirdim, Erdoğan mı? Türkiye’yi 21 bölgeye bölüp bütün elektrik dağıtım işini verirken elektrik mühendisleri odası ve CHP ‘elektrikte özelleştirme cinayettir’ diyor muydu, demiyor muydu? Suç bizdeyse özür dileyeceğim ama suç elektrik şirketindeyse Sayın Erdoğan dileyecek mi?" dedi.

Tartışmalı "ötenazi" yasa teklifi

Özgür Özel ve Ali Babacan, sokak hayvanlarının öldürülmesini de öngören yasa teklifine karşı atacakları adımları tartıştılar. Ali Babacan, yanlış politikalar sonucu sokak hayvanlarının sayısında yaşanan artışa dikkat çekti ve "Hayvan haklarından ödün vermeden çözüm bulmamız gerekiyor. Bu, zor bir konu" dedi. Ayrıca, hükümetin bu sorumluluğu belediyelere devrederek kendini geri çekebileceğini ve bu durumu yakından takip edeceklerini belirtti.

Özgür Özel: Bu teklife karşı alarmdayız, tarih karşısında yapmamız gerekeni yapacağız

Özgür Özel, hayvan hakları komisyonunun raporunu önemli bulduğunu vurgulayarak, oluşturulacak fon bütçesiyle hayvanların aşılanması, kısırlaştırılması ve barınakların kurulabileceğini söyledi. Özel, "Bu yasa teklifi, belediyelere sokak hayvanlarını öldürme talimatı veriyor. CHP'li belediyeler bu uygulamayı yapmayacak ancak diğer birçok belediyede bu gerçekleşebilir. Yasa teklifinde belirsiz ifadeler ve kamuoyunu tehdit edebilecek unsurlar mevcut. Ayrıca engelli hayvanların itlaf edilmesine yol açabilecek zararlı ifadeler içeriyor. Bu teklife karşı alarmdayız ve partimiz, çok özel ve sağlıkla ilgili zorunlu haller dışında, bu mücadeleyi sürdürecek. Tarih karşısında yapmamız gerekeni yapacağız" şeklinde konuştu.

Babacan, haftaya pazartesi de İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’nu ziyaret edecek.

Babacan, Meclis Başkanı Kurtulmuş'u da ziyaret etmişti

Babacan, geçen günlerde de TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’u ziyaret etmişti. Babacan bu görüşmeyle ilgili sosyal medya hesabından “Bugün kendisinden gelen davet üzerine Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Sayın Numan Kurtulmuş’u ziyaret ettim. Hukukçu Milletvekillerimiz ile birlikte Anayasa çalışmaları konusunda TBMM Başkanı ile istişarelerde bulunduk. Kendisine ev sahipliği için teşekkür ediyorum” diye yazmıştı.


 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz