Dervişoğlu: 'O İsmin İstifasını Diğer İstifalardan Ayırırım'

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Ankara Milletvekili Koray Aydın’ın istifasını diğer istifalardan ayırdıklarını belirtti.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Ankara Milletvekili Koray Aydın’ın istifasını diğer istifalardan ayırdıklarını belirterek "Koray Bey, partinin kurucusu. 200 kurucudan biri. Ayrıca kurucu teşkilat başkanı. Türk siyasetinde önemli yeri olan, yüksek görevlerde bulunmuş bir siyasi şahsiyet. Dolayısıyla onun istifasına 'Üzülmedim' dersem yalan olur." dedi. İYİ Parti'deki istifalara ilişkin ise Dervişoğlu "Bunlar siyasette olur. Yenileri de olabilir." ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinin Afyonkarahisar'daki kampından sonra gazetecilerle bir araya geldi. BBC Türkçe'den Ayşe Sayın'ın haberine göre; partisinde yaşanan istifalar, kampta alınan kararlar ve İYİ Parti'nin yeni yol haritasına ilişkin soruları yanıtlayan Dervişoğlu’nun, gazetecilerin bazı soruları nedeniyle zaman zaman gerilmesi dikkat çekti.

"İYİ PARTİ'DE DURUM GAYET İYİ"
Kamptaki toplantılarda kendisine yönelik eleştiriler de olduğunu belirten Dervişoğlu, “Ben bazı olaylarda fazla gelenekçi olduğum için müdahil olmam. Yani özellikle bu istifa vesaire konularında 'Etme, eyleme' demem kimseye. Geldiğim gelenek buna müsait değil. Çünkü ben siyasette küs barıştırarak küslüğün biteceğine inanmıyorum. Küslük olmayacak bir hoşgörü iklimi yaratacaksınız ki, bunu önleyebilesiniz. Siyasi partilerin genel başkanlarının yapması icap eden şey insanların birbirine küsmesine vesile olabilecek ortamı doğru bir hale getirmektir." dedi.

"YENİLERİ DE OLABİLİR"
Dervişoğlu, “Bazı isimler istifa ettiği için partide bir rahatlık mı oluşuyor?” sorusuna "Şimdi 'Niye gittiler?' diye tartıştığınız konuyu seçimden önce de 'Nereden çıktılar?' diye tartışıyordunuz. Ben iki tartışmanın içine de girmedim. Bunlar siyasette olur. Yenileri de olabilir. Sorumluluğunun icaplarını yerine getiremeyen ya da sorumluluğunu taşımayan bir kısım insanın istifasını şahsen ben de talep edebilirim." yanıtını verdi.

İYİ Parti lideri, Meral Akşener’e yakınlığıyla bilinen İstanbul Milletvekili Burak Akburak'ın mazeret bildirmeden Afyonkarahisar’daki değerlendirme toplantısına katılmadığını teyit etti. Dervişoğlu, Akburak’ın grup toplantılarına da katılmadığını belirterek, “Dolayısıyla arkadaşlarımı görevlendirip kendileriyle görüşmelerini sağlayacağım” dedi.

"KORAY AYDIN’IN İSTİFASINI AYIRIRIZ"
Bir soru üzerine Dervişoğlu, Ankara Milletvekili Koray Aydın’ı istifası sonrası aramadığını söyledi. Ancak Dervişoğlu, Aydın’ın istifasını, diğerlerinden ayırdığını vurguladı. Dervişoğlu "Koray Bey, partinin kurucusu. 200 kurucudan biri. Ayrıca kurucu teşkilat başkanı. Türk siyasetinde önemli yeri olan, yüksek görevlerde bulunmuş bir siyasi şahsiyet. Dolayısıyla onun istifasına 'Üzülmedim' dersem yalan olur." dedi.

"BAŞKA BİR HUKUKUMUZ VAR"
Bu konuda yapılan bazı yorumlara tepki gösteren Dervişoğlu, “Ağzımızı açmayıp sükut ediyoruz. İstiskal edici de konuşuyorlar. Ben, Koray Bey'e 'Şunu şöyle yap, bunu böyle yap' diyebilecek durumda biri değilim. Başka bir hukukumuz var” ifadelerini kullandı.

"İSTİFA EDENLERİN BİR KISMININ AİLESİNİ ARAYARAK İSTİFALARINI ENGELLEYEBİLİRDİM"
Partiden istifa eden bazı genç milletvekillerini de eleştiren Dervişoğlu, “İstifa edenlerin bir kısmının ailesini arayarak istifalarını engelleyebilirdim. Babalarının hatırına istifa etmekten vazgeçiyorsa, ona o sıfat yakışmıyor demektir” dedi.
 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz