Kemal Kılıçdaroğlu’ndan ‘Siyasi Ayak’ Tepkisi!

"Ortaya çıkmış değil…"

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, darbe girişimi sırasında nerede olduğunu ve neler yaşadığını anlattı.

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, darbe girişimi sırasında nerede olduğunu ve neler yaşadığını anlattı. “Siyasi ayak” tepkisinde de bulunan Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Ortaya çıkmış değil’ dedi.

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içindeki cunta yapılanması tarafından 15 Temmuz 2016’da gerçekleştirilen darbe girişimi sırasında nerede olduğunu ve neler yaşadığını, darbe girişiminin 8. yıl dönümünde anlattı.

“FETÖ’cüleri devletin bütün kurumlarına yerleştirenler, bu işin hesabını hiç vermedi. FETÖ’nün siyasi ayağı bugüne kadar ortaya çıkmış değil. Çıkarılması için gayret de yok” eleştirileri getiren dönemin ana muhalefet lideri, “Meclis Araştırma Komisyonu raporu maalesef yayımlanmadı. Geldiğimiz noktada Erdoğan, FETÖ darbe girişimini gerekçe göstererek kendi istediği siyasi yani sivil darbeyi bizim cumhuriyet tarihinde ilk kez bir sivil darbeyi gerçekleştirmiş oldu” ifadelerini kullandı.

Sözcü yazarı Saygı Öztürk’e konuşan Kemal Kılıçdaroğlu 15 Temmuz darbe girişimi gecesini şöyle anlattı:

“15 Temmuz günü ben Ankara’dan İstanbul’a gidiyordum. 16 Temmuz’da partimizin Dış Politika Starteji Belgesini açıklayacaktık. Uçakta eski bakan Hayati Yazıcı vardı. Uçak indi, cep telefonlarından ‘Darbe girişimi, askeri müdahale’ diye haberler düşmüş. Ben ‘Böyle bir şey olamaz’ dedim, buna karşı çıkmamız gerektiğini o an söyledim. Uçaktan indiğimde aradılar. TBMM’ye gideceklerini söylediler. ‘Elbette Meclis’e gidin, demokrasiye sahip çıkalım’ diye arkadaşlarımıza o yönde talimatlar verdim. Onlar Meclis’e gittiler fakat biz havaalanına indiğimizde büyük bir panik vardı. Kim nerede belli değil. Bir süre sonra koruma müdürü dışarıya çıkıp durumu gözledi. Bakırköy Belediye Başkanımız Bülent Kerimoğlu da karşılamaya gelmişti. ‘Efendim oteller kapalı, dışarıya gidemiyoruz, bize gidelim’ dedi. Bunun üzerine Bülent Bey’in evine gittik. Orada kaldık. Gerçekten de darbe girişimi vardı. Biz de televizyonlardan izledik ‘darbe girişiminin boyutları nedir ne değildir, kim yapıyor’ diye… Çünkü tam bilinmeyen bir şey. Telefonlar doğru düzgün çalışmıyor böyle bir tablo vardı.”

"ERDOĞAN, CUMHURİYET TARİHİNDE İLK KEZ BİR SİVİL DARBEYİ GERÇEKLEŞTİRMİŞ OLDU”

Kılıçdaroğlu, darbe girişimiyle ilgili asıl üzerinde durulması gereken hususlara da dikkati çekti:

1-FETÖCÜLERİ YERLEŞTİRENLER: FETÖ’cüleri devletin bütün kurumlarına yerleştirenler, bu işin hesabını hiç vermedi.

2- SİYASİ AYAK KAPATILDI: Darbeciler elbette darbe hazırlıklarını yapmışlardır ve darbeyi gerçekleştirdikten sonra da kimin hangi göreve atanacağı üç aşağı beş yukarı bir çalışma yapılmıştır. FETÖ’nün siyasi ayağı hiç ortaya çıkmadı. Bu kapatıldı. FETÖ’nün siyasi ayağı bugüne kadar ortaya çıkmış değil. Çıkarılması için gayret de yok.

3- SİVİL DARBE YOLU: FETÖ ile mücadelede, parlamentoda toplumsal bir destek varken hiç kimse bu mücadeleye karşı çıkmamışken Erdoğan’a Kanun Hükmünde Kararnamelerle olağan üstü yetkilerin sağlanmasıydı. Böylece bir sivil darbenin yolu açıldı ve elindeki güçle gerçekten de devletin bütün kurumlarındaki yetkileri üzerinde topladı ve dilediği gibi farklı bir Türkiye Cumhuriyeti tablosu ortaya çıkardı.

4- PARLAMENTO İŞLEVSİZ KALDI: Parlamentoda Darbeyi Araştırma Komisyonu kuruldu. Bu komisyona dönemin Genelkurmay Başkanı, dönemin MİT Müsteşarı gelmedi. FETÖ’cüler tarafından bombalanan bir meclis, gerçeklerin ortaya çıkma iradesini Erdoğan yüzünden gösteremiyor. Parlamento Başkanı’nın ne kadar işlevsiz kaldığı, parlamentonun davetine iki bürokratın icabet etmediği ve bu icabete Erdoğan’ın izin vermediği gerçeğine rağmen hiçbir şey yapılmadı.

5- O RAPOR AÇIKLANMALI: Meclis Araştırma Komisyonu raporunu hazırladı. Ama bu rapor maalesef yayımlanmadı. Çünkü o raporda çok sayıda gerçekler vardı. Bu gerçeklerin hiç birisi yayımlanmadı. Geldiğimiz noktada Erdoğan, FETÖ darbe girişimini gerekçe göstererek kendi istediği siyasi yani sivil darbeyi bizim cumhuriyet tarihinde ilk kez bir sivil darbeyi gerçekleştirmiş oldu.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz