Oscar Ödüllü Senarist Robert Towne Hayatını Kaybetti!

Kendisine Oscar kazandıran 'Chinatown' filminin dışında 'Baba', 'Bonnie and Clyde', 'Görevimiz Tehlike' ve 'Yakuza' gibi filmlerin de senaristliğini üstlenen Robert Towne, 89 yaşında öldü.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Senaryosunu yazdığı 'Chinatown' filminin 50. yılına özel bir dizi projesi üzerinde dünyaca ünlü yönetmen David Fincher ile birlikte çalışan senarist Robert Towne, hayatını kaybetti.

'Chinatown' ile 'En İyi Senaryo' Oscar'ını kazanan 89 yaşındaki Towne'un basın danışmanı Carrie McClure, yazarın pazartesi günü Los Angeles'taki evinde öldüğünü duyurdu.

Towne, 'Chinatown'ın yanı sıra 'Baba', 'Görevimiz Tehlike', 'Yakuza', 'The Last Detail', 'Limit Yok' ve 'Bonnie and Clyde' gibi popüler ve kült yapımların da senaryosunu kaleme aldı.

FINCHER'LA YENİ PROJESİNİ ANLATMIŞTI

Senarist Towne, daha önce kendisine Oscar ödülü kazandıran Chinatown filminin 50'nci yılı nedeniyle Netflix'te yayınlanacak özel bir proje üzerinde yönetmen David Fincher ile çalıştıklarını duyurmuştu.

Variety'ye verdiği röportajda 'Chinatown'ın odaklandığı hikayenin kronolojik olarak öncesinde yaşanan olayları anlatacağını söyleyen Towne, dizinin tüm bölümlerin yazıldığını söylemişti.

Towne, "David Fincher gibi bir doğa gücüyle çalışmak, zaman zaman alçaltıcı olsa da aydınlatıcı olmaktan asla geri kalmıyor" demişti.

Netflix ise proje hakkında henüz bir açıklama yapmadı.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz