Ölümcül Akım Hızla Yayılıyor!

TikTok'ta yeni akım hızla yayılıyor. Kullanıcılar bu yeni akımda ağızlarını bantlayarak uyuyor.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Son dönemlerin en trend sosyal medya platromu TikTok'ta her gün yeni bir akım ortaya çıkıyor. Binlerce kişinin katılığı bu akımlara bir yenisi daha eklendi. Fakat bu akım diğerlerinden biraz farklı. 

Bu yeni akımda kullanıcılar ağzını bantlayarak uyumayı deniyor ve bu anları kayda alıyor. Akımın amacı ise; kilo vermek. Uzmanlar ise konu ile ilgili yaptığı açıklamlarla bu eylemin uykuda ani ölümle sonuçlanabileceğini kaydediyor. Bunun yanında beyin felci, kalp krizi, beyin kanaması gibi ciddi hasarların da oluşabileceği belirtiliyor. 

Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Derya Uludüz; akımla ilgili yaptığı açıklamada “Uykuda ölümlere kadar varabilen riskler doğuracak bu tablo. Bu nedenle nasıl viral olmuş anlamış değilim ama son derece tehlikeli. Beyin oksijensiz kalacak, kan damarlarından rahat kan geçişi olmayacak ve beyin felçlerine yol açabilecek. Kalp damarları da yeterince dönmeyeceği için, sirkülasyon yapmayacağı için bir kalp kriziyle ölümler ortaya çıkabilecek” şeklinde konuştu.

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Prof. Dr. Dilaver Özturan ise “Burnunuz kapalı, ağzınızı da bantlayıp kapatırsanız apneye de ihtiyaç yok zaten, boğulur kalırsınız. Oksijen düşer, karbondioksit daha çok artar, bu solunumu yeniden başlatır ama ağzı bantlamak doğru bir davranış değil'. diyor.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz