Meclis’e Dört Günlük Ziyaretçi Yasağı!

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin çalışma saatleri ve günleri uzatıldı. Ayrıca 26-29 Temmuz tarihleri arasında Meclis'e ziyareti alınması yasaklandı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AK Parti) Meclis Genel Kurul gündeminde bekleyen tekliflerin görüşülmesi için Meclis’in çalışma saatlerini uzatma kararı aldı. Meclis, rutin çalışma günleri olan salı, çarşamba ve perşembe günlerinin yanı sıra cuma, cumartesi, pazar ve pazartesi günleri de mesai yapacak.

Öte yandan Meclis’in çalışacağı 26-29 Temmuz tarihleri arasında ziyaretçi yasağı da getirildi.

Genel Sekreterliğin ilgili yazısında "Gündemin yoğunluğu nedeniyle sayın Milletvekillerinin Genel Kurul çalışmalarına daha etkin katılabilmeleri için belirtilen tarihler arasında Türkiye Büyük Millet Meclisine görevliler dışında ziyaretçi ve araç girişi yapılmayacaktır" denildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'ndaki konuşmasında sokak hayvanlarıyla ilgili yasa teklifi için "Birileri geliyor, Meclis'e taşınıyor. Koridorları işgal edip Meclis altında milletvekillerine katil diye bağırabiliyor. Milletvekili, milletin temsilcisidir. Biz bu densizliğe pabuç bırakacak bir grup değiliz. Biz 3-5 marjinal karakterin çığırtkanlık yaparak bağırarak Meclis'i çalışamaz hale getirmesine eyvallah etmeyiz. Bu meseleyi Meclis tatile girmeden önce taşkınlıklara prim vermeden yasalaştırarak sokaklarımızı güvenli hale getireceğiz. Asla taviz yok, bu işi bitireceğiz" demişti.


 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz