Lavrov, Fidan’la Bir Araya Geldi!

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, BRICS Dışişleri Bakanları Toplantısı marjında Nijniy Novgorod şehrinde düzenlenen BRICS+ Oturumuna katılan Türk mevkidaşı Hakan Fidan’la bir araya geldi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Rusya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Lavrov’un BRICS Dışişleri Bakanları toplantısı marjında Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’la görüştüğü bildirilirken, ikili görüşmede Türk mevkidaşına Rusya'nın Ukrayna ihtilafına ilişkin ilkesel değerlendirmelerini aktardığı ifade edildi.

Lavrov ve Fidan arasındaki görüşmeye ilişkin paylaşılan yazılı açıklamada, “Ortadoğu ve Kafkasya’daki durumun yanı sıra bazı uluslararası platformlar da dahil olmak üzere uluslararası gündemin ana konularına değinilmiş olup, Lavrov, bir araya geldiği Türk mevkidaşını Rusya'nın BRICS dönem başkanlığının öncelikleri hakkında bilgilendirmiştir” denildi.

Lavrov’un aynı zamanda Rusya’nın Ukrayna ihtilafı etrafındaki duruma ilişkin ilkesel değerlendirmesini de Fidan’a özetlediği eklendi.

Lavrov’un, ikili ilişkilerin daha da geliştirilmesi ve işbirliği alanlarının araştırılması için etkileşimin sürdürülmesi ihtiyacına özel vurgu yaptığı da aktarıldı.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz