Jerry Seinfeld: 'Gerçek Erkek Seviyorum'

Ünlü komedyen "dominant maskülenliği" özlediğini söylüyor

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Kendi soyadını taşıyan komedi dizisiyle 1990'lı yıllara damga vuran Jerry Seinfeld, salı günü yayımlanan Honestly with Bari Weiss podcast'inde tartışma yaratan ifadeler kullandı. 

1954'te doğan komedyen, büyüdüğü yıllara dair nostalji hissini kuvvetli yaşadığını söyledi. 1960'lı yıllardaki "dominant maskülenliği" özlediğini belirterek "Gerçek erkek seviyorum" dedi:

Bence o dönemin kilit etkeni, üzerinde mutabakata varılmış bir hiyerarşi ve günümüzde bunun tamamen uçup gittiğini düşünüyorum. Bence insanlar bu yüzden çılgınca otomobil kullanıp kornaya asılıyor: Hiçbir hiyerarşi kavramı kalmadı ve bu bizi rahat hissettirmiyor.

O dönemde JFK, Muhammed Ali, Sean Connery ve Howard Cosell gibi pek çok kişi vardı. Bu gerçek erkektir, bir gün ben de öyle olmak istiyorum. Ben hiçbir zaman büyüyemedim ama dominant maskülenliği özlüyorum. Evet toksik masküliniteyi anlıyorum ama yine de gerçek erkek seviyorum.

Komedyenin sözleri feministler başta olmak üzere pek çok kesimin tepkisini çekti.

Bir kadın X'te "Kırılgan erkek egosu bu kadar belli edilemezdi" derken bir diğeri "Seinfeld okuldaki zorbanın yanında duran kişi" ifadesini kullandı.

Daha sert tepki gösteren bir başka X kullanıcısıysa "Bu sürtük hiç susacak mı? Ben bu kadar zengin olsaydım böyle bir nostaljiye kapılmaktansa at maketi falan toplardım" yazdı.

Seinfeld, Çılgın Kahvaltılık (Unfrosted) adlı son filmi için tanıtım yapıyor. Netflix, vizyona sürdüğü filmin konusunu şöyle özetliyor:

Süt ve mısır gevreğinin kahvaltıya hükmettiği zamanlarda, devrim niteliğindeki yeni bir hamur işi yüzünden dev şirketler birbirine girer. Jerry Seinfeld'den Pop-Tart'lı bir komedi.

 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz