İşte YouTube’daki En Çok Aboneye Sahip Gazeteciler!

En çok abonesi olan gazeteciler sıralamasında ilk on arasında yalnızca iki kadın gazeteci bulunuyor: Nevşin Mengü ve Özlem Gürses.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Son yıllarda "yeni nesil gazetecilik" kavramı medya dünyasında sıkça konuşulmakta. Ana haber bültenlerinden ve gazetelerden tanıdığımız pek çok gazeteci, YouTube'da kendi kanallarını açarak bağımsız bir medya modeli oluşturmaya başladı.

Son yıllarda “yeni nesil gazetecilik” kavramı medya dünyasında sıkça konuşulmakta. Ana haber bültenlerinden ve gazetelerden tanıdığımız pek çok gazeteci, YouTube’da kendi kanallarını açarak bağımsız bir medya modeli oluşturmaya başladı.

Bu gazetecilerden bazıları, YouTube’da milyonlarca aboneye ulaşarak büyük bir etki gücüne sahip oldu. Medya Takip Merkezi’nin Marketing Türkiye için hazırladığı “YouTube Rating Report” raporu, bu gazetecilerin performansını kapsamlı bir şekilde analiz ediyor.

Rapora göre, YouTube’da abone sayısı milyonu geçen üç gazeteci bulunuyor. Zirvede, 1 milyon 600 binden fazla aboneye sahip Cüneyt Özdemir yer alırken, onu 1 milyon 380 bin aboneyle Armağan Çağlayan ve bir yıl gibi kısa bir sürede 1 milyon abone barajını aşan Fatih Altaylı takip ediyor.

Rapor, cinsiyet eşitsizliğine de dikkat çekiyor. En çok abonesi olan gazeteciler sıralamasında ilk on arasında yalnızca iki kadın gazeteci bulunuyor: Nevşin Mengü ve Özlem Gürses.

Toplam abone sayılarına cinsiyet bazında bakıldığında, erkek gazetecilerin abone sayısı yüzde 83, kadın gazetecilerin ise yüzde 17 oranında.

İşte YouTube’daki en çok aboneye sahip gazeteciler:

Cüneyt Özdemir: 1 milyon 630 bin
Armağan Çağlayan: 1 milyon 380 bin
Fatih Altaylı: 1 milyon 150 bin
Abdurrahman Uzun: 788 bin
Fatih Portakal: 780 bin
Murat Muratoğlu: 731 bin
Nevşin Mengü: 711 bin
Selçuk Geçer: 690 bin
Özlem Gürses: 514 bin
Coşkun Aral: 491 bin


 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz