YouTube Sendikalı mı Oluyor?

Bu durum sadece Youtube’u değil benzer şekilde çalışan bir çok diğer şirketi de etkileyecek.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Ulusal Çalışma İlişkileri Kurulu (NLRB), Google’ın YouTube Music’in sendika üyesi sözleşmeli çalışanlarıyla toplu pazarlık yapmayı reddetmesinin yasa dışı olduğuna karar verdi.

Tartışma, Google’ın saatlik ücretle çalışan profesyonellerin işe geri dönme talimatı üzerine ortaya çıktı. Bu yüklenicilerin birçoğu pandemi sırasında uzaktan çalışmak üzere işe alındı. Çalışanlar çocuk bakımı ve ulaşım için yapılan ek masrafların karşılanmasına yönelik, önemli bir ücret artışı olmadan geri dönemeyeceklerini savundu.

Google, işçilerle ilgili olarak Cognizant’la sözleşme yaptığını ve bu nedenle toplu pazarlık sürecinde hiçbir rolünün olmadığını savunuyor. Sözleşmelerden ve buna bağlı  çalışanların ortak işverenlerinin kimler olduğunun nasıl belirleneceği Obama yönetiminden bu yana belirsizliğini koruyor. NLRB, Başkan Trump yönetimi sırasında benimsenen ve işletmelerin işçilerle pazarlık yapmak için işçiler üzerinde doğrudan kontrol sahibi olması gerektiğini söyleyen bir kuralı kullandı.

NLRB, Google’ın veriyle ilgili görevleri yerine getiren YouTube müzik sözleşmeli çalışanlarını doğrudan denetlediğini ve toplu sözleşme görüşmesi yapmayı reddetmesinin yasal olmadığını karara bağladı.

Bu durum sadece Youtube’u değil benzer şekilde çalışan bir çok diğer şirketi de etkileyecek.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz