İşte Şişkinlikle Baş Etmenin 6 Yolu!..

Şişkinlikten nasıl kurtulabilirsiniz? İşte şişkinlikle baş etmenin yolları...

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Havaların soğumasıyla hareketin azaldığı kış günlerinde ödem ve şişkinlik herkesi bir hayli zorluyor. Peki şişkinlikten nasıl kurtulabilirsiniz? İşte şişkinlikle baş etmenin yolları...

SU İÇMEK
Vücudunuzdaki şişkinliklerden ve ödemlerden kurtulmanızın en temel yolu gün içinde en az 2 litre su tüketmektir.

HAREKET ETMEK

Eğer az hareketli bir yaşama sahipseniz şişkinlik yaşama olasılığınız yükselir. Bu sebeple hareketli olmak, yemeklerden sonra ya da gün içinde yürüyüş yapmak şişkinlikle baş etmenize yardımcı olacaktır.

ÇİĞ YİYECEKLERDEN KAÇINMAK

Çiğ gıdalar tüketmek, sindirim sorunlarına ve şişkinliğe sebep olabilir. Bu nedenle beslenme rutininizdeki çiğ gıdaları bir süre rafa kaldırmak onlar yerine pişmişlerini tercih etmek faydalı olabilir.

YEŞİL ÇAY İÇMEK

Ödem söktürücü etkisiyle bilinen yeşil çaydan günde bir fincan tüketmek şişkinlikle baş etmenize yardımcı olabilir.

ELMA SİRKESİ TÜKETMEK

Mide asidinin artmasına yardımcı olan elma sirkesi, sindirim için de oldukça faydalıdır. Bir bardak suya iki çorba kaşığı elma sirkesi karıştırıp tüketmek, sindirimi tetiklemeye yardımcı olacak ve şişkinliği azaltacaktır.

STRESLE BAŞ ETMEYİ ÖĞRENMEK

Uzun süre strese maruz kaldığınızda ilk olarak bağırsak sağlığınız etkileniyor. Bağırsak sağlığının zarar görmesi de şişkinlik problemi yaşamanıza sebep olur.

Ancak stresi gün içinde kısa yürüşler, nefes egzersizleri gibi aktivitelerle yönetmeyi öğrenirseniz şişkinlik sorununuz azalabilir.


 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz