İşte Güneş Yanığına Doğal Çözümler!

Peki güneş yanığını evde nasıl tedavi edebiliriz? İşte detaylar...

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Yaz aylarında saatler güneş ışınlarına maruz kalmak yüzümüzde ya da vücudumuzda güneş yanığına sebep olabilir. Peki güneş yanığını evde nasıl tedavi edebiliriz? İşte detaylar...

SOĞUK UYGULAMA

Güneş yanığı sonrası uygulanabilecek en acil yöntem soğuk su, ılık duş ve soğuk uygulamalardır. Fakat soğuk uygulamanın buz ile yapılmasından kaçınılmalıdır. Bu yanıkları arttırabilir.

Bu sebeple yanık olan bölgeye soğuk suda ıslatılmış bir bez ya da havlu uygulaması yapabilirsiniz.

ÇAY KOMPRESİ

Güneş yanığı olan bölgeye; siyah, yeşil çay ve papatya çayı demlenip soğutulduktan sonra soğuk kompres olarak uygulanabilir.

Bu çaylar, içeriğindeki vitamin ve mineraller ile antienflamatuvar özellikleri sayesinde cildin kendini toparlamasını sağlayacak ve iltihap gelişimini önleyecektir.

ALOE VERA

İçerisinde herhangi bir kimyasal bulunmayan aloe vera özü, hafif güneş yanığı oluşmuş bölgeyi rahatlatmanıza yardımcı olacaktır. Böylece cildin serinlemesine ve acının azalmasına yardımcı olabilirsiniz.

YOĞURT

Yoğurt, yanıklar için bilinen en yaygın yöntemdir. Yoğurdu cilde sürmeden önce 5 dakika buzdolabında bekletin. Ardından yoğurdu cilt üzerinde sürün ve yayın. 4-5 dakika beklettikten sonra ılık suyla durulayabilirsiniz.

SU İÇMEK

Güneşlenme sırasında vücut çok fazla su kaybettiği için bolca su içmek, yanığa maruz kalan cildinizin toparlanmasına yardımcı olacaktır.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz