İsrailli Bakandan Skandal Sözler!

"2 milyon Gazzeliyi böyle öldürmek istiyor!"

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich İsrail'in saldırıları altındaki Gazze Şeridi'ne insani yardımların engellenmesi gerektiğini savundu. Gazze Şeridi'ne insani yardımın engellenmesinin 'haklı ve ahlaki' olduğunu ileri sürdü.

Aşırı sağcı Maliye Bakanı, daha önce de provokatif çıkışlarıyla gündeme gelmişti. Smotrich, bölgede 'Yahudi yerleşim birimlerinin kurulması' çağrısı yapmıştı. "Gazze'nin İsrail devletini yıkmak isteyen iki milyon kişinin yuvası olmayacağını" söyleyerek, "Filistinlilerin gönüllü göçe teşvik edilmesini" istemişti.

The Times of Israel'in haberine göre, Smotrich son olarak, 'Israel Hayom' adlı yayın kuruluşu tarafından düzenlenen bir konferansta, 7 Ekim'den bu yana İsrail'in saldırıları altındaki Gazze Şeridi'ne insani yardımların engellenmesi gerektiğini savundu.

'HAKLI VE AHLAKİ'

İsrail'in yoğun saldırıları ve insani yardımları engellemeleri sebebiyle aylardır açlık ve kıtlık çeken Gazzelilerin tamamının ölmesini 'meşru' olduğunu ihsas eden Smotrich, "Mevcut küresel gerçeklikte bir savaşı yönetemeyiz. Rehinelerimiz geri dönene kadar, haklı ve ahlaki olsa bile, kimse iki milyon sivilin açlıktan ölmesine izin vermez" ifadelerini kullandı.

 Smotrich, uluslararası toplumun bölgeye insani yardım ulaştırılmasını engellemeye izin vermeyeceğini söyleyerek, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını sürdürebilmek için uluslararası meşruiyete ihtiyacı olduğunu dile getirdi.

İsrail'in Gazze Şeridi'nin tamamını kontrol altına alması gerektiğini savunan aşırı sağcı Bakan, Gazze'nin tamamının kontrolünü sağlamanın hedeflenmesi gerektiğini ifade etti.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz