İngiltere’nin Kayıtlı Müzik İhracatı % 20 Arttı!

İngiltere’nin müzik ihracatı % 20 artışla 700 milyon poundun üzerine çıktı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

İngiltere müzik endüstrisini temsil eden BPI tarafından yayınlanan yeni rakamlara göre, İngiltere müzik satışlarının ve yurtdışındaki streamlerin değeri geçen yıl % 20 artarak 709 milyon pounda ulaştı. Yıldan yıla artış 100 milyon pound üzerinde.

Rekor rakam İngiliz sanatçıların yurt dışındaki başarısına bağlandı. Luminate verilerine göre Harry Styles’a ait As It Was 2022’nin dünya genelinde en çok dinlenen parçası oldu. Glass Animals’ın Heat Waves’i ikinci sırada yer alırken Elton John & Dua Lipa’nın Cold Heart’ı (PNAU Remix) ve Ed Sheeran’dan Shivers yılın En İyi 10’u arasında yer aldı.

2022’de toplamda 400’den fazla İngiliz sanatçı, dünya çapında 100 milyondan fazla ses stream aldı. Bu rakama İngiltere Müzik İhracatı Büyüme Planı kapsamında desteklenen sanatçılar da dahil.

Dünya çapında her bölgede İngiliz müziğinin fiziki satışları ve dijital indirme satışlarında, streaming ve diğer tüketiminde çift haneli artış yaşandı. Orta Doğu’da +% 59, Afrika’da +% 48 ve Latin Amerika +% 38, Kuzey Amerika +% 28, Avrupa +% 11, Asya +% 17 ve Okyanusya’da +% 16 artış görüldü.

İngiltere’nin En İyi 10 Pazarı;

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz