İngiltere'de Yumurta Donörlerine Uyarı!

İngiltere'de doğum düzenleme kurumu, insanların sadece para için donörlük yapmaması gerektiği konusunda uyardı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

İngiltere'de doğum düzenleme kurumu, yumurta donörlerinin aldığı ücretin 10 yıldan uzun bir süre sonra ilk kez artacağını ifade ederken, insanların sadece para için donörlük yapmaması gerektiği konusunda uyardı.

İngiltere'de bir kişiye yumurtaları için ödeme yapmak yasa dışı ancak masrafları karşılamak için tazminat ödenmekte. Bu ücret, 1 Ekim 2024'te 750 sterlinden 986 sterline yükselecek.

Şu anda 26 yaşında olan Mx Sharman, 3 kez bağışta bulunup yumurta bağışı yolculuğunu TikTok'ta paylaştı. Paylaşımlarının çoğunda, tazminatın dikkate alınmaması gerektiğini vurgulayarak, "Tazminatı fazla artırırsanız, insanların bunu sadece para için yapma riski oluşur, bu da düşük gelirli insanları sağlıksal açıdan daha fazla risk altına sokar." dedi.

Yumurta bağışı nedir?
Yumurta bağışı, bir kadının yardımcı üreme tedavisinin bir parçası olarak veya biyomedikal araştırma için başka bir kadının gebe kalmasına yardımcı olmak amacıyla yumurtalarını bağışlaması işlemidir. 

Yetkililer, sadece para için bağış yapmanın sağlık açısından tehlikeleri bulunduğu için, "açık bir sağlık uyarısı" yayınlandı. 

Çoğu durumda bağış yapmak için 18 yaşından büyük ve 36 yaşından küçük olmanın gerekliliği ve onaylanmış donörlerin 10 tura kadar bağışta bulunabileceği hatırlatıldı. 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz