Boris Johnson'dan Prense Erkeklik Dersi!

Boris Johnson, anılarında Prens Harry'ye "erkeksi bir moral konuşması" yapma talebinin, geldiğini açıkladı. Talebin Downing Street ve Buckingham Sarayı'ndaki yetkililerden geldiği belirtildi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

İngiltere eski Başbakanı Boris Johnson, Prens Harry'nin İngiltere'yi terk etmemesi için yaptığı son dakika girişimini, kaleme aldığı anılarında, paylaştı. Johnson, Prens Harry'ye "erkeksi bir moral konuşması" yapma talebinin Downing Street ve Buckingham Sarayı'ndaki yetkililerden geldiğini ve bu görüşmenin Harry'nin Sussex Dükalığı'ndan istifa kararını gözden geçirmesi için yapıldığını belirtti.

Eski Başbakan, Ocak 2020'de, genel seçimlerdeki büyük zaferinin ardından Downing Street ve Buckingham Sarayı'ndaki yetkililerin Prens Harry'yi İngiltere'de kalmaya ikna etme çabalarını hatırlatıyor. Johnson, bu görüşmeyi "tamamen umutsuz" bir çaba olarak nitelendirerek, "Harry'yi kalması için ikna etmeye çalıştığımda bir 'erkeksi pep talk' yapmam istendi. Ancak bu, absürt bir durumdu" ifadelerini kullandı.

Gizli toplantı, Londra Docklands'ta gerçekleşen Birleşik Krallık-Afrika Yatırım Zirvesi sırasında yapıldı. Prens Harry, bu görüşmeden saatler önce, duygusal bir konuşma yaparak Meghan ile birlikte kraliyet görevlerinden ayrıldıklarını ve bunun kendileri için büyük bir üzüntü kaynağı olduğunu belirtmişti.

Johnson ile Harry, 20 dakika boyunca yalnız başlarına görüştü. Johnson, Harry'nin Invictus Oyunları'ndaki çabalarını ve Meghan'ın kadın ve kız çocuklarının eğitimine yönelik çalışmalarını övgüyle dile getirdi. Bir arkadaşının sözlerine göre, "Harry ve Meghan, Birleşik Krallık için büyük bir varlık. Böyle önemli bir projeye katkı sağlarken ayrılmaları üzücü" dedi.

Ancak, Prens Harry’nin kararlılığı karşısında Boris Johnson’un çabaları sonuçsuz kaldı. Arkadaşının sözlerine göre, "Boris Brexit’i başardı ama Megxit’i durduramadı." Ertesi gün Harry, Meghan ve oğlu Archie ile birleşmek üzere Kanada’ya uçtu ve daha sonra Montecito, Kaliforniya'ya taşındı.

Johnson'un anılarının yayımlanması, Pazar günü Birmingham'da başlayacak olan Muhafazakâr Parti konferansının gölgesinde kalacağı düşünülüyor.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz