İklim Krizi İnkarcılarının Yeni Hedefi Meteorologlar!

"Komplo teorisyenleri iklim değişikliğiyle ilgili yanlış bilgi yayıyor"

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Tüm dünyadan meteorologlar, sosyal medyadaki iklim değişikliği inkarcısı komplo teorilerini takip eden kişilerden tehditler alıyor.

Twitter ve diğer platformlardaki birçok kullanıcı, İspanya'daki meteorologları kuraklık organize etmekle, Avustralya'dakileri termometleri değiştirmekle, Fransa'dakileri ise yanlış yere hava istasyonları kurarak küresel ısınmayı abartmakla suçluyor.

Konuyla ilgili AFP'ye konuşan Katalonya Açık Üniversitesi'nden iletişim bilimci Alexandre Lopez-Borrull, "Koronavirüs artık moda değil. Onun hakkında konuşmayı seven komplo teorisyenleri ve inkarcılar artık iklim değişikliğiyle ilgili yanlış bilgi yayıyor" ifadelerini kullandı.

Meteoroloji servislerine yönelik saldırıları değerlendiren Lopez-Borrull, "Bu bilimsel kurumlar düzenin bir parçası olarak görülüyor ve söyledikleri her şey tartışılıyor. İklim inkarcılarının iddialarını çürütüyorlar. Bu nedenle de itibarsızlaştırılmak isteniyorlar" dedi.

Sert bir kuraklığı yaşandığı İspanya'da devlet meteoroloji kurumu geçen günlerde kurum çalışanlarının tehdit aldığını açıklamıştı.

Benzer şekilde Avustralyalı meteorologlar da hava sıcaklığını olduğundan 0,7 derece yüksek göstermekle suçlanmıştı.


Independent Türkçe

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz