İki AK Partili İsimden Lüks Akşam Yemeği!

Bir oturuşta 17 emekli maaşını gömdüler

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı ve AK Parti Ankara İl Başkan Yardımcısı Serkan Korkutata'nın Bodrum'da bir restoranda 168 bin lira hesap ödediği ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı ve AK Parti Ankara İl Başkan Yardımcısı Serkan Korkutata'nın Bodrum’daki Mandarin Oriental Otel’in içerisinde bulunan, deniz mahsulleriyle ünlü Ferdi Baba Restoran’da yediği akşam yemeği gündem oldu.

Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre; gecenin bitiminde restoran iki kişilik yemek için 168 bin lira hesap çıkardı.

Duruma tanık olanlar “Yesinler, gözümüz yok. Ama bir ülkede 10 bin lira emekli aylığı ile geçinmeye çalışan yaşlılar, 17 bin liralık asgari ücretle hayatta kalmaya çalışan milyonlar varsa, yönetim kademesinde bulunanlar bunu gözümüze sokmamalı” ifadelerini kullandı.

METİN KIRATLI KİMDİR?

11 Kasım 1969’da Konya-Ereğli’de doğan Metin Kıratlı, ilk, orta ve lise öğrenimini burada tamamladı. 1986 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne girdi ve 1990 yılında mezun oldu. Hâkimlik stajının ardından sırasıyla Ulaş (Sivas), Çaldıran (Van), Yalvaç (Isparta) ve Manavgat (Antalya) ilçelerinde hâkimlik yaptı. Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'nde tetkik hâkimliği, daire başkanlığı ve genel müdür yardımcılığı gibi çeşitli görevlerde bulundu.

2011-2014 yılları arasında genel müdür olarak çalıştı. 2014 yılından itibaren Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı olarak görev yaparken, daha sonra ‘En yüksek devlet memuru’ sıfatıyla Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı’na atandı.

3 YERDEN MAAŞ ALIYOR

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçilmesinin ardından kamudaki en yüksek devlet memuru olan Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı’nın üç ayrı kurumdan aylık toplam 84 bin 702 lira maaş aldığını iddia etmişti. Deniz Yavuzyılmaz, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Metin Kıratlı'nın maaş aldığı kurumları açıklamıştı.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz