Hulusi Kentmen Neden Doodle Oldu?

Usta oyuncunun bugün ne ölüm yıl dönümü ne de doğum günü...

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Yeşilçam'ın post bıyıklı sevilen aile büyüğü Hulusi Kentmen, Google'da doodle oldu. Önemli gün ve olayları doodle yapma geleneğini sürdüren Google'dan şaşırtan sürpriz geldi.

Usta oyuncunun bugün ne ölüm yıl dönümü ne de doğum günü... Hulusi Kentmen neden doodle oldu? Doodle ne demek? Hulusi Kentmen kimdir, nereli? Hulusi Kentmen filmler...

Türk sinemasının duayen ismi Hulusi Kentmen Google doodle oldu. Google, 2022 1 Kasım tarihinde kullanıcılara Hulusi Kentmen ile sürpriz yaptı. Google yazısı Hulusi Kentmen'in bir çizimiyle süslendi.

Sürprizi gören kullanıcılar Hulusi Kentmen'in neden doodle olduğu hakkında araştırmalar yapıyor. Fakat bugün usta sanatçının ne ölüm yıl dönümü ne de doğum günü. Hulusi Kentmen neden doodle oldu? Doodle ne demek? Hulusi Kentmen kimdir, nereli? Hulusi Kentmen filmler...

Hulusi Kentmen kimdir, nereli?

Seyircinin genellikle Tarık Akan'ın zengin babası rolüyle tanıdığı Hulusi Kentmen'in doodle olmasıyla birklikte hayatı merak ediliyor. 

Hulusi Kentmen 20 Ocak 1912 tarihinde Bulgaristan'ın Tırnovo şehrinde dünyaya geldi. İzmit Körfezi'nde büyüyen usta sanatçı,  Akçakoca İlkokulunun tiyatro salonunda ilk sanat denemelerini yaptı. Deniz Kuvvetlerinde astsubay olarak görev aldı. Astsubaylık görevi 1961 yılında sona erdi. Halkevleri'nde tiyatroya başladı. Burhan Tepsi tarafından keşfedildi.

Yeşilçam'ın sert fakat bir o kadar tatlı oyuncuları arasında yer alan Hulusi Kentmen'i çoğu filmlerde baba, komiser, bahçıvan, hâkim vb. rollerde gördük. Karakter oyuncusu olarak simgeleşti. Sinemada bıraktığı etkiyle halk arasında, babacan, tatlı-sert erkek karakterini ifade etmek üzere "Hulusi Kentmen gibi" deyişi yerleşti.
Birçok filminde, Kentmen'i, Kemal Ergüvenç, bazı filmlerinde ise Rıza Tüzün seslendirdi. Kentmen, 1942-1988 yılları arasında 500'e yakın filmde rol aldı. 1938'de Refika Kentmen'le evlendi. Volkan adlı bir oğlu ve daha sonra iki torunu oldu. Amatör olarak fotoğrafçılıkla da ilgilendi ve keman çaldı. 1980 yılında İzmir Fuarı'nda Akasyalar Gazinosu'nda Hülya Koçyiğit'in kadrosunda çıktı; keman çalıp parodiler yaptı.

Birçok izleyicinin gönlünde taht kuran usta oyuncu Hulusi Kentmen, 81 yaşında 20 Aralık 1993'te böbrek yetmezliği sonucu yaşamını yitirdi. 

Hulusi Kentmen'in bazı filmleri...

*Paranın gücü
*Acı Su
*Donanmanın Gülü
*Şabancık
*Taşı Toprağı Altın Şehir
*Ah Bu Ne Dünya
*Bıktım Her Gün Ölmekten
*Meraklı Köfteci
*Ah Bu Gençlik
*Minik Cadı
*Ateş Böceği
*Ah Nerede
*Üçkağıtçılar
*Baba Bizi Eversene
*Kara Murat Ölüm Emri
*Yumurcak
*Uyanık Kardeşler
*Yalancı Yarim
*Vurgun
*Keloğlan ile Cankız
*Öksüzler
*Sev Kardeşim
*Yumurcağın Tatlı Rüyaları
*Ali Baba Kırk Haramiler
*Sezercik Yavrum Benim
*Ayşecik Yuvanın Bekçileri
*Bir Katil Sevdim
*Denizciler Geliyor
*Sevgili Öğretmenim
*Şoförün Kızı
*Çanakkale Aslanları
*Kendini Arayan Adam
*Gönül Avcısı
*Sevimli Haydut
*Vatan Uğruna
*Meçhul Kahramanlar
*Efelerin Efesi
*İstiklal Madalyası

Doodle ne demek?

Google 1 Kasım Salı 2022 tarihinde usta sinema oyuncusu ve tiyatro sanatçısı Hulusi Kentmen için özel Doodle hazırladı. Google.com.tr 'ye girerek Doodle'ı görebilirsiniz. Google Doodle, Google tarafından tatil, olaylar, başarılar ve insanları kutlamak için geçici bir süreliğine Google logosu üzerinde yapılan özel değişikliklerdir.

Hulusi Kentmen neden doodle oldu?

Birçok sebeple yapılan Google Doodle, bu seferde Hulusi Kentmen'in görüntüsüyle karşımıza çıktı. Hulusi Kentmen'in doodle olmasının sebebi henüz belli değil.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz